KOSAČOV ODGOVARA NA AMERIČKE OPTUŽBE: Rusija je talan unutarpolitičke borbe u SAD


IZVOR: Tanjug - 02.08.2018 | 22:33


Šef Komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačev ocenio je danas da su optužbe na račun Rusije da se meša u unutarpartijske izbore koji će u Americi biti održani u novembru samo rezultat unutarpolitičke borbe u SAD.

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Konstantin Kosačov

- Stavovi mnogih američkih senatora odavno već nisu u skladu sa realnošću. Bićemo svedoci još mnogo sličnih primera kada se optužuje Rusija. Rusija je talac unutarpolitičke borbe unutar SAD - istakao je Kosačov, prenosi Sputnjik.

Istovremeno, ruski senator Oleg Morozov ocenio je da su ove optužbe laž i instrument političke borbe.

- To je već poznata stvar - bilo koju izmišljenu temu možete pretvoriti u instrument političke borbe, u informativno oružje. Svaka laž koja je više puta ponovljena postaje vest, a nakon čega ljudi u te tvrdnje i poveruju - rekao je on.

Prema njegovim rečima, pitanje je samo dokle će ta "bomba“ imati efekta - takve „bombe više ne mogu da eksplodiraju“.


Prethodno je direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Den Kouts izjavio da obaveštajna zajednica SAD ostaje zabrinuta za bezbednost izbora i istakao da Rusija i dalje pokušava da se umeša u američke izbore, prenosi Rojters.

- I dalje vidimo prodornu kampanju s porukama Rusije koja pokušava da oslabi i podeli SAD. Nastavićemo da pratimo takve napore i da upozoravamo na njih - rekao je Kouts na brifingu u Beloj kući koji je održao zajedno sa drugim čelnicima obaveštajne agencije.