ĐULIJANI UZ TRAMPA: Isplatom pornićarke Stormi Danijels nismo prekršili pravila kampanje


IZVOR: Tanjug - 04.05.2018 | 21:13


"Isplatom od 130.000 dolara koje je lični advokat američkog predsednika Donalda Trampa Majkl Koen platio glumici filmova za odrasle Stormi Danijels za ćutanje pred izbore u SAD 2016. godine, nisu prekršeni zakoni kampanje", izjavio je danas Rudi Ðulijani, advokat iz Trampovog pravnog tima.

Foto: youtube.com/ The Majority Report w/ Sam Seder

Rudi Đulijani

Kako prenosi Rojters, Ðulijani je na to dodao da bi ta isplata svejedno bila obavljena čak i da se Tramp nije kandidovao za predsednika.

- Isplata je izvršena kako bi bila razrešena lična i lažna optužba i sa ciljem da se zaštiti predsednikova porodica. To bi bilo učinjeno u svakom slučaju i da je bio kandidat i da nije bio - rekao je Ðulijani.

Kako je Rojters prethodno izvestio, portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je ranije da Tramp nije isprva znao da je Koen platio Stormi Danijels da ćuti o navodnoj aferi, ali da je kasnije saznao za isplatu.

Tramp je u aprilu novinarima rekao da ne zna ništa o isplati koju je Koen izvršio, ali je u sredu Džulijani rekao da je predsednik znao za isplatu i da je on Koenu tu sumu nadoknadio.

Danijels, čije je pravo ime Stefani Kliford, ranije je izjavila da je u 2006. imala kratku aferu sa Donaldom Trampom, koji to negira.