KRVAVA ĐINA OBUČAVANA DA UDARI NA RUSIJU I PUTINA: Novi detalji o Amerikanki koja pretenduje da bude prva žena CIA


IZVOR: E. S. T. - 02.05.2018 | 16:41


Kontroverzna Đina Haspel (61), kandidatkinja za šefa američke centralne obaveštajne službe (CIA), godinama je obučavana za specijalne operacije povezane sa Ruskom Federacijom, otkriva Blumberg o ženi o kojoj je dostupno veoma malo podataka, posebno iz privatnog života.

Foto: youtube.com/The OSS Society

Đina Haspel

Kako ta agencija navodi, od 1998. do 2000. godine ona se nalazila na funkciji zamenika rukovodioca grupe za operacije u Rusiji, a u tom periodu je posebno predano proučavala ruski jezik.

- Nije joj bio stran ni turski - dodaje Blumberg uz aluziju da bi, ukoliko njena kandidatura bila prihvaćena, Haspelova mogla da ima važne zadatke u vezi s Moskvom, a posebno šefom Kremlja Vladimirom Putinom, stalnim dežurnim krivcem na zapadu.

Blumberg: Đina je od 1998. do 2000. već rukovodila operacijama u Rusiji, a u tom periodu je posebno predano proučavala ruski jezik

- Đina se od 2005. do 2008. nalazila na čelu administracije direktorata za tajne operacije, a u periodu od 2014. do 2017. predvodila je i evropsko odeljenje CIA - navodi još Blumberg o ženi koja je u medijima često nazivana Krvava Đina jer je zdušno podržavala monstruozni program CIA povezan s mučenjima zatvorenika prilikom istraga.

Zbog toga su mnogi zvaničnici SAD i izrazili zabrinutost zbog ideja šefa Amerike Donalda Trampa da baš nju postavi na čelnu funkciju obaveštajaca.