ISPLIVALA VELIKA LAŽ PRINCEZE DAJANE: Otkrivena neistina koju je iznela pre nego što se udala za Čarlsa


IZVOR: Republika - 13.05.2024 | 01:00


Postoje stvari koje još uvek ne znamo i koje nisu doprle do javnosti

Foto: Shutterstock, Tanjug/Hollie Adams/Pool Photo via AP
ISPLIVALA VELIKA LAŽ PRINCEZE DAJANE: Otkrivena neistina koju je iznela pre nego što se udala za Čarlsa

Iako je većina javnosti upoznata sa životom princeze Dajane od njenog venčanja sa tada princem Čarlsom (sada kraljem) pa do tragičnog događaja u pariskom tunelu, nedavno otkriveni detalji iz njenog života bacaju novo svetlo na njenu prošlost.

Naime, nedavno je otkriven prvi ugovor o poslu koji je Dajana potpisala sa kompanijom Solve Your Problem Ltd. još 1979. godine, dve godine pre venčanja sa princem Čarlsom.

Foto: YouTube/The Royal Family Channel/Printscreen

Kralj Čarls i princeza Dajana

Ugovor o poslu

Ovaj zanimljiv detalj otkriva da je Dajana, tada još uvek mlada devojka, unela netačne podatke o svom datumu rođenja u ugovor.

Umesto pravog datuma rođenja, 1. jula 1961. godine, Dajana je navela da je rođena godinu dana ranije, 1960. godine.

Mnogi se pitaju zbog čega je to uradila - da li je to bio njen pokušaj da prevari poslodavca ili je postojao neki drugi razlog za ovu laž.

Emotivni detalji iz braka sa princem Čarlsom

Pored ovog otkrića, javnost je zainteresovana i za emotivne detalje iz braka princeze Dajane i princa Čarlsa.

Njeni komentari o braku, kao i izjave o saznanju o preljubi svog supruga, dodatno su razbuktali interesovanje za njenu emotivnu stranu.

Kad su upitani jesu li zaljubljeni, Dajana je odgovorila da jeste, a Čarls je dobacio: "Šta god to značilo".

Foto: YouTube/ITV News/Printscreen

Princeza Dajana

Emotivna ispovest

Dajana je u jednom intervjuu otkrila svoje emotivno stanje u trenucima kada je saznala za preljubu svog supruga.

Njene reči otkrivaju duboku emotivnu bol i teškoće sa kojima se suočavala u braku.

Dajana je u intervjuu koji je dala za BBC-jevu "Panoramu" rekla da ih je u braku bilo troje.

U knjizi "Diana: In Her Words" Endrjua Mortona, koji ju je napisao na temelju njene tajno snimljene ispovesti spominje se preljuba, kao i u razgovorima princeze Dajane i Petera Setelena, njenog trenera govorništva i javnog nastupa.

U jednoj prilici Dajana je otkrila kad je shvatila da je Čarls vara s Kamilom. Kako je ispričala, njen suprug je kupio poklon za ljubavnicu, a ona ga je pronašla.

Foto: Kirsty O'Connor, Pool Photo via AP

Kraljica Kamila

 

- Možda se sećate da ste videli fotografiju mene kako jecam u crvenom kaputu kad je odlazio avionom. To nije imalo nikakve veze s njegovim odlaskom. Ono najstrašnije dogodilo se pre nego što je krenuo - započela je.

- Bila sam s njim u njegovoj radnoj sobi i razgovarala o putovanju. Zazvonio je telefon, bila je Kamila. Neposredno pred njegovo petonedeljno putovanje. Pomislila sam: "Trebam li da budem pristojna i odem ili samo da sedim tu? Odlučila sam da budem pristojna pa sam ih pustila. Srce mi je puklo" - ispričala je.

Venčanje i porodični život

Venčanje princeze Dajane i princa Čarlsa je bilo jedno od najpraćenijih medijskih događaja tog vremena, a njihov porodični život je takođe bio predmet velike pažnje javnosti.

Iz tog braka dobili su dva sina, princa Vilijama i princa Harija, ali su se zvanično razveli 1996. godine, piše Story.hr.