UČENIK U ŠKOLU DONEO PIŠTOLJ! Policija ga upucala odmah nakon dojave - ŠKOLA BILA ZABARAKADIRANA!


IZVOR: Republika/J.B. - 02.05.2024 | 07:12


Oni su odgovorili na navedenu pretnju i upotrebili smrtonosnu silu.

Foto: shutterstock
UČENIK U ŠKOLU DONEO PIŠTOLJ! Policija ga upucala odmah nakon dojave - ŠKOLA BILA ZABARAKADIRANA!

Policija u SAD juče je pucala i ubila učenika ispred srednje škole Mount Horeb u Viskonsinu nakon dojave o osobi koja je nosila pištolj.

Niko drugi nije povređen, istraga je u toku“, rekao je državni tužilac Viskonsina Džoš Kaul na konferenciji za novinare.

- Policija je odgovorila na prijavu osobe sa oružjem ispred srednje škole. Oni su odgovorili na navedenu pretnju i upotrebili smrtonosnu silu. Bio je to učenik - dodao je Kaul. Školski okrug je juče na svojoj Fejsbuk stranici objavio da se u blizini srednje škole Mount Horeb nalazi osoba sa oružjem, da su zaključali zgradu i da nije ušla u školu, piše NBC Nevs.

Mere bezbednosti u školi

- Nakon potrage, nismo pronašli dodatne osumnjičene. Što je još važnije, nemamo izveštaja o povredama osim navodnog napadača - navodi se. Načelnik školskog okruga Stiv Salerno rekao je novinarima da su mere bezbednosti u školi sprečile moguću goru tragediju.

- Po našem sistemu, čovek može da uđe u školu tek nakon što pozvoni na vrata. Najviše sam ponosan na neke nastavnike i osoblje. Imali su mnogo nedoumica. Takođe bih pohvalio učenike koji su prijavili da se neko približava školi -  rekao je Salerno.

Podsećamo, četiri policajca su ubijena, a četiri su povređena u pucnjavi u gradu Šarlot, u američkoj državi Severna Karolina. Kako je saopštila policija, ubijen je i napadač.

Šef policije Šarlot-Meklenburga, Džoni Dženings, rekao je na konferenciji za novinare da su trojica ubijenih policajaca pripadnici američke operativne grupe za begunce, koju čine policajci iz različitih agencija.

BONUS VIDEO