CRNI BILANS SAMO RASTE: Sedmoro mrtvih, 711 povređenih u razornom zemljotresu, a zabeležen je čak 101 NAKNADNI POTRES! (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 03.04.2024 | 09:58


Iz Tajvanskog centralnog operativnog centra za hitne slučajeve, potvrđeno je da je za sada zabeležen 101 naknadni potres

Foto: youtube.com/hindustan times
CRNI BILANS SAMO RASTE: Sedmoro mrtvih, 711 povređenih u razornom zemljotresu, a zabeležen je čak 101 NAKNADNI POTRES! (VIDEO)

Broj poginulih u zemljotresu jačine 7,2 stepena koji je jutros pogodio Tajvan porastao je na sedam, saopštila je tajvanska Nacionalna vatrogasna agencija.

Broj povređenih u snažnom zemljotresu porastao je na 711, saopštile su ranije lokalne vlasti. Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale izazvao je urušavanje više zgrada u Hualijenu, gradu najbližem epicentru, gde su toku spasilačke akcije.

Gotovo 80 ljudi je zatrpano u ruševinama, a neki su zarobljeni u zgradama i tunelima širom grada, kažu nadležne službe, prenosi BBC.

Najjači potres koji je pogodio ostrvo u poslednjih 25 godina osetio se i u planinskoj unutrašnjosti Tajvana, što je izazvalo ogromna klizišta.

Od otpadanja fasada oštećeni su i mnogi automobili i prodavnice. Širom ostrva su prijavljeni nestanak struje i interneta.

Na nekim snimcima zapanjujuće je koliko je malo nedostajalo da vozi padnu sa šina, da se zgrade sruše na prometne ulice i da čak nivo reka poraste do te mere da može da poplavi naseljena područja.