EMOTIVNO! Evo kako je kralj Čarls reagovao kada su mu pomenuli princezu Kejt Midlton!


IZVOR: Republika/D.B. - 01.04.2024 | 09:29


Kralj Čarls je juče pozdravio 56 ljudi, izjavljujući da daje sve od sebe u svojoj borbi sa bolešću.

Foto: Tanjug/AP
EMOTIVNO! Evo kako je kralj Čarls reagovao kada su mu pomenuli princezu Kejt Midlton!

Juče je ispred kapele Svetog Đorđa, kralj Čarls se pojavio na značajnom događaju, najavljujući postepeni povratak javnom životu nakon prošlomesečne dijagnoze raka. Dok su se kralj i kraljica Kamila pozdravljali sa okupljenim građanima, jedan od prisutnih je spomenuo Kejt Midlton, što je izazvalo dirljivu reakciju monarha. Na komentar o Kejt, kralj je odgovorio: "Hvala vam mnogo", dok je kraljica Kamila klimnula glavom u znak podrške.

Povratak u javni život

Kralj Čarls je juče pozdravio 56 ljudi, izjavljujući da daje sve od sebe u svojoj borbi sa bolešću. Njegovo pojavljivanje predstavlja važan korak ka normalizaciji njegovih službenih dužnosti, a očekuje se da će se vratiti tim obavezama sredinom aprila, nakon uskršnje pauze.

Porodični praznici

Kejt Midlton i princ Vilijam nisu prisustvovali jučerašnjoj misi u Vindzoru, jer provode praznike u Norfolku sa decom, Šarlot, Džoržem i Lujem. Ranije je saopšteno da se par neće pojaviti na ovom događaju, a njihov povratak u javni život se očekuje nakon školskog raspusta njihove dece.

Simbolična podrška i promene u protokolu

Kralj je juče bio u društvu supruge i članova uže kraljevske porodice, a okupljanje je proteklo u znaku tradicije uz određene promene. Kralj je stigao automobilom, a ne pešice, po preporuci lekara, kako bi izbegao određeni rizik. Kraljica Kamila, princeza Ana i Sara Ferguson nosile su odeću snažne simbolike, pokazujući podršku kralju u njegovoj borbi.

Borba sa bolešću

Bakingemska palata je u februaru saopštila da kralj Čarls boluje od raka, ali nije navedeno o kojoj vrsti raka je reč. Kralj je u januaru imao operaciju zbog benignog povećanja prostate. S druge strane, Kejt Midlton je 22. marta saopštila da boluje od kancera, nakon što se u januaru podvrgla teškoj operaciji abdomena. Detalji o vrsti raka sa kojom se kralj Čarls bori nisu javno objavljeni.

BONUS VIDEO: