OVO JE TEROR! Oglasio se ZELENSKI posle terorističkog napada u Moskvi, ovo NIKO od njega nije očekivao


IZVOR: Republika/I.Đ. - 22.03.2024 | 23:10


Predsednik Ukrajine smatrao je da baš večeras ovo mora da napiše

Foto: Tanjug/Evan Vucci/Tony Overman
OVO JE TEROR! Oglasio se ZELENSKI posle terorističkog napada u Moskvi, ovo NIKO od njega nije očekivao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se večeras na Telegramu komentarišući zbivanja na frontu.

Zelenski, kako se i očekivalo nijednom rečju nije spomenuo teroristički napad u Moskvi, ali jeste pojam teror i to upravo u kontekstu ponašanja Rusa na frontu.

"Tokom dana najveća pažnja je usmerena na sve naše regione pogođene sinoćnjim ruskim udarima. Svuda gde je bilo uticaja, napori za oporavak su u toku. Sve službe, remontne brigade, spasilačke ekipe ukrajinske Državne službe za vanredne situacije, policija i svi koji su uključeni radiće danonoćno kako bi se ovaj teror prevazišao u najvećoj mogućoj meri", rekao je Zelenski.

"Grad Harkov i Harkovska oblast, Sumska oblast, Zaporožje, Dnjepar, Krivi Rih, Dnjepropetrovska oblast, Poltavska oblast, Odeška oblast, grad Hmeljnicki i Hmeljnička oblast, Vinica i Ivano-Frankovska oblast... ovi štrajkovi su bili izuzetno gnusni , sa namernim ciljem da nanese strukturnu štetu životu društva, a ne vojnu štetu našoj sposobnosti da se branimo – a ovo je teror, po definiciji, bez ikakvih maski", dodao je.

U stravičnom terorističkom napadu u Moskvi, pripadnici Islamske države ubili su najmanje 40 osoba u koncertnoj dvorani, dok je više od 100 ljudi povređeno. 

Među ubijenima je i troje dece.