JAK ZEMLJOTRES POGODIO FUKUŠIMU! Ovde se tlo nikad ne smiruje, potres bio jačine 5,7 stepeni! (FOTO)


IZVOR: Republika/A.G. - 14.03.2024 | 17:09


Područje je poznato po tragičnim događajima iz prošlosti.

Foto: Shutterstock
JAK ZEMLJOTRES POGODIO FUKUŠIMU! Ovde se tlo nikad ne smiruje, potres bio jačine 5,7 stepeni! (FOTO)

U najnovijem događaju koji je uzdrmao Japan, snažan zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je područje Fukušime. Epicentar zemljotresa lociran je na dubini od 31 kilometar.

Nema informacija o povređenima i materijalnoj šteti

Za sada, nema zvaničnih informacija o eventualnim povređenima ili materijalnoj šteti. Nadležne službe prate situaciju i apeluju na građane da ostanu informisani i preduzmu neophodne mere bezbednosti, prenose Novosti.

Fukušima - područje sa tragičnom prošlošću

Područje Fukušime poznato je po tragičnim događajima iz prošlosti, pre svega povezanim sa nuklearnom katastrofom koja se dogodila 2011. godine. Nakon razornog zemljotresa i cunamija, došlo je do havarije u nuklearnoj elektrani Fukušima Daiči, što je izazvalo ozbiljne probleme i posledice po životnu sredinu.

Japan - zemlja česta meta zemljotresa

Japan je poznat po svojoj izloženosti zemljotresima, budući da se nalazi na Pacifičkom vatrenom pojasu. Ovo područje često je meta zemljotresa i vulkanskih erupcija, što zahteva stalnu pripravnost i dobru pripremljenost društva za takve događaje.

Apeli za oprez i spremnost

Uvek je važno naglasiti važnost preventivnih mera i spremnosti za prirodne katastrofe. Građani Japana, kao i stanovnici drugih područja pogođenih sličnim događajima, trebalo bi da budu svesni rizika i da preduzmu korake kako bi se zaštitili i pripremili za eventualne katastrofe.

Snažan zemljotres koji je pogodio Japan podseća nas na važnost pripremljenosti i brze reakcije u slučaju prirodnih katastrofa. Nadamo se da će šteta biti minimalna i da će se situacija brzo stabilizovati.

BONUS VIDEO