"REPUBLIKA SRPSKA BASTION OTPORA POLITICI ZAPADA" Lavrov uputio rođendansku čestitku Miloradu Dodiku


IZVOR: Republika/I.M. - 12.03.2024 | 11:49


Predsednik Rusije, Vladimir Putin, je u februaru u Kazanju predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, uručio i Orden Aleksandra Nevskog.

Foto: Kabinet Predsednika RS
"REPUBLIKA SRPSKA BASTION OTPORA POLITICI ZAPADA" Lavrov uputio rođendansku čestitku Miloradu Dodiku

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, primio je rođendansku čestitku od ruskog ministra spoljnih poslova, Sergeja Lavrova, u kojoj navodi da je Republika Srpska postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada, a srpski narod u Bosni i Hercegovini nastavlja da dostojanstveno nosi slobodarsku zastavu.

- Hvala ministru Lavrovu na rođendanskoj čestitki i lepim željama - napisao je Dodik na društvenoj mreži X, a čestitku ministra Lavrova prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Dodik,

Primite najiskrenije čestitke povodom Vašeg jubileja. Mi znamo, visoko cenimo i poštujemo Vas kao mudrog i veoma iskusnog političara koji je svoj život posvetio služenju srpskom narodu. Vaše istaknute osobine odgovornog, upornog i principijelnog nacionalnog lidera su u potpunosti tražene i na najbolji način se pokazuju u trenutnoj  komplikovanoj situaciji na zapadnom Balkanu. Zahvaljujući Vašim doslednim naporima Republika Srpska je postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada a srski narod u  Bosni i Hercegovini nastavlja da dostojanstveno nosi slobodarsku zastavu.

Teško je preceniti Vašu ličnu ulogu u usavršavanju sveobuhvatnih veza i raznogranog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srpske koje postaju sve jače svakog dana za dobrobit naših naroda, u ime mira, bezbednosti i stabilnosti u Evropi. Čvrsto sam uveren da zajedničkim naporima mi ćemo postići sve postavljene ciljeve.

Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, puno zdravlja, blagostanja i uspeha u daljoj delatnosti, a bratskom srpskom narodu u Bosni i Hercegovini mir i prosperitet.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin, je u februaru u Kazanju predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, uručio i Orden Aleksandra Nevskog.

- Za veliki doprinos razvoju saradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom, odlikovati Ordenom Aleksandra Nevskog, Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske - navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države.