ŠEST OSOBA NESTALO NA POZNATOM SKIJALIŠTU! Policija pokrenula MOMENTALNU istragu!


IZVOR: Republika/A.G. - 10.03.2024 | 16:37


Policija ističe da su loši vremenski uslovi dodatno otežali situaciju.

Foto: Shutterstock
ŠEST OSOBA NESTALO NA POZNATOM SKIJALIŠTU! Policija pokrenula MOMENTALNU istragu!

U blizini čuvenog planinskog vrha Materhorn u Švajcarskoj, šest osoba je nestalo tokom skijaške ture koja je krenula iz alpskog grada Zermat.

Policija intenzivno traga za nestalima, ali otežavajuća okolnost su veoma loši vremenski uslovi koji otežavaju reagovanje u vanrednim situacijama.

LOŠI VREMENSKI USLOVI OTEŽAVAJU POTRAGU

Policija u švajcarskom kantonu Vale ističe da su loši vremenski uslovi dodatno otežali situaciju. Nesreća se dogodila oko planine Tete Blanš u subotu na stazi Zermat-Arola, koja se nalazi u neposrednoj blizini granice između Švajcarske i Italije, nedaleko od planine Materhorn, prenosi Beta.

OPASNOSTI SKIJANJA U PLANINSKIM PODRUČJIMA

Ovaj slučaj naglašava opasnosti skijanja u planinskim područjima, posebno kada se vremenski uslovi brzo menjaju. Materhorn, poznat i kao "Planina koju voli da ubije", ima reputaciju izazovnog skijaškog terena, što dodatno naglašava važnost pažljivog planiranja i praćenja vremenskih uslova prilikom skijanja u ovoj regiji.

REAKCIJA LOKALNIH VLASTI

Lokalne vlasti su odmah reagovale na ovaj slučaj i angažovale sve raspoložive resurse kako bi pronašle nestale skijaše. Potraga se sprovodi sa velikom pažnjom imajući u vidu izazovne uslove terena i nepredvidive vremenske prilike.

NADE I STRAHUJANJA ZA NESTALE

Porodice i prijatelji nestalih skijaša strepe za njihovu sudbinu, ali istovremeno čekaju vesti s nadom da će se svi srećno vratiti. Potraga za nestalima nastavlja se uprkos izazovima koje postavljaju planinski teren i vremenski uslovi.

Ovaj slučaj naglašava izazove i opasnosti koje mogu pratiti zimske sportske aktivnosti u planinskim područjima, te ističe važnost pažljivog planiranja i praćenja vremenskih prognoza prilikom skijanja i planinarenja.

(Beta)

BONUS VIDEO