OKRNJENA POMORSKA MOĆ RUSIJE: Ukrajinci uništili još jedan ponos Crnomorske flote (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.M. - 05.03.2024 | 08:51


Ruski operater putničkih vozova za Krim izvestio je da je više vozova zaustavljeno u blizini Krimskog mosta zbog blokiranog saobraćaja na mostu.

Foto: X/NEXTA/Printscreen
OKRNJENA POMORSKA MOĆ RUSIJE: Ukrajinci uništili još jedan ponos Crnomorske flote (VIDEO)

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je da je u specijalnoj operaciji potopila ruski patrolni brod "Sergej Kotov" u Crnom moru, koristeći pomorske dronove Magura V5 u napadu koji se dogodio pre zore.

Ukrajinski pomorski dronovi Glavne direkcije za obaveštajne poslove (HUR) Ministarstva odbrane potopile su u utorak ujutro jedan od patrolnih brodova ruske Crnomorske flote u još jednom udaru na pomorsku moć Kremlja u regionu, kako je otkrio izvor u HUR-u, piše "Kijev post".

Eksploziv, kojim su daljinski upravljali operateri HUR-a, pogodio je brod dok je patrolirao u Kerčkom moreuzu.

Prema izvoru, ukrajinski pomorski dronovi, konkretno Magura V5, bili su raspoređene tokom operacije. Izvor je odbio da otkrije tačan broj dronova korišćenih u operaciji, piše “Kijev post”. Izveštaji Telegram kanala Krimski Veter pokazuju da su se čule eksplozije u blizini okupirane obale Krima, sa vidljivim dimom u moru.

Kasnije je Telegram kanal objavio snimak tačnog trenutka eksplozije.

Ruski operater putničkih vozova za Krim izvestio je da je više vozova zaustavljeno u blizini Krimskog mosta zbog blokiranog saobraćaja na mostu. Most je bio zatvoren više od osam sati, navodi "Kijev post".

U seriji udaraca ruskoj floti, ukrajinski dronovi su 14. februara potopile "Cezar Kunikov", jedan od najtežih ratnih brodova ruske Crnomorske flote koji još uvek pluta.

Najmanje tri jurišna čamca napunjena eksplozivom i daljinski kontrolisana od strane operatera iz HUR udarila su u teški jurišni brod “Cezar Kunikov” dok je brod bio blizu obale od letovališta Alupka na Krimu.

Ukrajinski pomorski dronovi, tačnije MAGURA V5, takođe su raspoređeni tokom te operacije.