NESTALA DEVOJČICA (2) PRONAĐENA ZAKOPANA ISPRED PORODIČNE KUĆE! Telo pronašli PSI, bila je umotana u ĆEBE, HOROR!


IZVOR: Republika/A.G. - 28.02.2024 | 09:08


Nakon otkrića tela, sprovedena je obdukcija koja je potvrdila teške povrede glave kao uzrok smrti.

Foto: Police
NESTALA DEVOJČICA (2) PRONAĐENA ZAKOPANA ISPRED PORODIČNE KUĆE! Telo pronašli PSI, bila je umotana u ĆEBE, HOROR!

Dvogodišnja devojčica Aina Jambija, čiji je nestanak prijavljen od strane roditelja, pronađena je zakopana kraj svoje porodične kuće u Taiši, Ekvador.

Prvi nalazi obdukcije ukazuju na teške povrede glave kao uzrok smrti, što je dovelo do hapšenja majke i oca devojčice, prenosi Telegraf.

Potraga za nestalom devojčicom

Mala Aina poslednji put je viđena 20. februara kako je crtala u kući, dok je majka izašla napolje da nešto poradi u bašti. Po povratku, devojčice više nije bilo, što je navelo roditelje da prijave njen nestanak. Policijske snage, vojska i građani krenuli su u opsežnu potragu, koja je ubrzo dovela do otkrića njenog tela zakopanog tik uz kuću, umotanog u ćebe.

Obdukcija i hapšenje

Nakon otkrića tela, sprovedena je obdukcija koja je potvrdila teške povrede glave kao uzrok smrti. Uhapšena su oba roditelja, ali je otac ubrzo pušten dok je majka zadržana u pritvoru. Tereti se za "nestanak deteta koji je rezultirao ubistvom". Zanimljivo je napomenuti da je dete od rođenja bilo smešteno u hraniteljsku porodicu, ali je u januaru ove godine vraćeno majci odlukom suda.

Porodična istorija i kontekst

Porodica je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad, a tragičan slučaj malene Aine označava četvrto dete koje je ubijeno ovog meseca u Ekvadoru, pri čemu su roditelji, rođaci ili prijatelji porodice optuženi za ova zlodela. Ova informacija budi zabrinutost i postavlja pitanje o efikasnosti sistema zaštite dece u Ekvadoru.

(Telegraf)

BONUS VIDEO