STRAVA I UŽAS: Silovana devojčica (14) umrla na porođaju


IZVOR: Tanjug, Republika - 24.03.2018 | 19:19


U Paragvaju, gde zakon brani abortus sem ako život majke nije direktno ugrožen, na porođaju je preminula 14-godišnja devojčica koja je zatrudnela nakon što je silovana.

Foto: pixabay.com


Doktori su bili prisiljeni da devojku porode carskim rezom zbog disajnih komplikacija, međutim, ubrzo nakon početka procedure, devojčica je doživela tri srčana udara, a potom i umrla.

- Desilo se veoma brzo. Oni (doktori) su pokušali napredne tehnike oživljavanja u intenzivnoj nezi, međutim, nije joj bilo spasa. Njeno telo nije bilo spremno za trudnoću", rekao je direktor bolnice u kojoj se devojčica porodila, Ernan Martinez - prenosi "Gardijan".

Beba je, kako su saopštili doktori, u stabilnom stanju, ali se nalazi na aparatu za veštačko disanje.

Direktor Nacionalnog sekretarijata za decu i adolescente Paragvaja Rikardo Gonzales Bornje rekao je da je 37-godišnji muškarac koji je silovao devojku uhapšen u četvrtak.


"Gardijan" podseća na slučaj iz 2015. godine, kada su paragvajske vlasti zabranile da 10-godišnja devojčica abortira nakon što je silovao očuh.

Ta devojčica je preživela porođaj, ali prema navodima Amnesti internešnela, još uvek nije dobila smeštaj koji joj je obećala vlada Paragvaja.