NAJLUĐE PECANJE IKAD! Pogledajte šta je ovaj stručnjak izvukao iz vode! Neverovatno! (VIDEO)


IZVOR: Sanja BOJANOVIĆ - 04.02.2024 | 11:02


Nakon što je došlo do povlačenja Kenijevog konopca, počeo je naporan proces izvlačenja ribe koji je trajao čitav sat.

Foto: Printscreen/facebook, shutterstock
NAJLUĐE PECANJE IKAD! Pogledajte šta je ovaj stručnjak izvukao iz vode! Neverovatno! (VIDEO)

Stručnjak za pecanje ajkula, Blejn Keni, iz Pensakole, Florida, uspeo je da u sredu izvuče veliku belu ajkulu tešku pola tone na plaži Navara. Keni i njegov poslovni partner Dilan Vier postavili su se na plaži sa ciljem da uhvate najveće moguće ajkule koristeći impresivan mamce - glavu sabljarke tešku skoro 70 kilograma i glavu žutopere tune tešku 36 kilograma.

Nakon što je došlo do povlačenja Kenijevog konopca, počeo je naporan proces izvlačenja ribe koji je trajao čitav sat. U jednom trenutku, Keni je pomislio da je ajkula skliznula sa linije, što je dodatno pojačalo uzbuđenje. Međutim, na kraju je uspeo da izvuče masivnu belu ajkulu na obalu.

- Postoji samo nekoliko stvari koje mogu biti, mako, džinovski tigar, bela ajkula ili najveći sumrak koji smo ikada videli u životu - pričao je Vir.

Dok je Vier pretraživao iznad glave dronom, uzbudljivo je otkriveno da je reč o beloj ajkuli. Ovaj momenat je bio vrlo dramatičan, a kada je Keni skinuo udicu sa ajkule, životinja je puštena nazad u vodu.

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti, a stručnjaci su istakli da je izuzetno retko upecati belu ajkulu tešku pola tone. Keni i Vier su postali poznati u svetu pecanja ajkula, a ovaj događaj ih je dodatno lansirao u centar pažnje. Ova neobična avantura na plaži Floride svakako će ostati upamćena kao jedan od najuzbudljivijih trenutaka u njihovoj karijeri.

BONUS VIDEO