PIO SAM URIN, I SNIMALI ME GOLOG ZA FEJS: Ispovest invalida koji je jednom paru služio kao ROB


IZVOR: Republika - 21.03.2018 | 11:39


Bračni par nedavno je optužen, jer su prisiljavali čoveka sa posebnim potrebama na bolesne stvari koje su im padale na pamet, dok su ga držali zatočenog.

Foto: pixabay.com

Bolesni par tretirao invalida kao roba!

Danijel i Keti Velan psihički i fizički su maltretirali jednog čoveka sa posebnim potrebama. Bračni par imao je podršku i prijatelja Gevina u svojim brutalnim zločinima nad invalidom. 

Žrtva, koja nije imenovana, bio je čovek koji je imao mentalnih poteškoća, a tvrdi kako je bio zlostavljan više puta od strane ove porodice. 

Bio je primoran da pije raznorazne tečnosti, poput urina, i raznih otrova. Takođe, morao je da se skida do gole kože kako bi služio za snimanje videa, koji su kasnije postavljali na Fejsbuk.

- Terali su me da pijem Danijelov urin sa Gevinovim stidnim dlačicama i sapunom preko. Tako su me kaznili - rekao je invalid.

Foto: pixabay.com

Tvrdi da je  bio primoran da pije tečni prašak za veš, i da trpi dok mu čili sipaju u oči, a ukoliko bi se protivio, dobijao je pretnje kao što su "zaklaću ti celu porodicu".

- Okupljali su se oko mene, kao da izvršavaju rituale, onda me je Gevin udario i naterao da kleknem. Posle njega na red je bio braćni par koji me je šutirao po 'slabim mestima' - rekla je žrtva nasilja na sudu.

Invalid je na sudu tvrdio da je bio tretiran kao rob od momenta kada mu je bračni par dozvolio da prespava u njihovoj kući. To se dogodilo još u oktobru 2016. godine, i od tad muke ne prestaju.

Gevin (30) je priznao napade na sudu, ali negira pretnju smrću, davanje otrova i izazivanje straha nasiljem.

Danijel (25) negirao je sve na sudu, a Keti (22) poriče da je izazivala bilo kakvo nasilje nad žrtvom.

Suđenje se i dalje nastavlja.