NIKO NIJE PREŽIVEO! Otkriveno KAKO je pao RUSKI AVION sa 65 ukrajinskih zarobljenika! (VIDEO)


IZVOR: Republika/I.Đ. - 24.01.2024 | 13:14


I dalje se čeka odgovor na najvažnije pitanje

Foto: x/nexta
NIKO NIJE PREŽIVEO! Otkriveno KAKO je pao RUSKI AVION sa 65 ukrajinskih zarobljenika! (VIDEO)

Transportni avion Iljušin-76 sa ratnim zarobljenicima Oružanih snaga Ukrajine oboren je u Belgorodskoj oblasti sa tri projektila, izjavio je predsednik Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov.

Saopšteno je i da su svi koji su se nalazili u avionu poginuli.

"Rukovodstvo Ukrajine je dobro znalo za predstojeću razmenu, obavešteno je kako će zarobljenici biti isporučeni, ali je avion Il-76 oboren sa tri projektila iz protivvazdušnog raketnog sistema, bilo Patriot ili IRIS T, proizvedenog u Nemačkoj, stručnjaci će to rešiti", rekao je Kartapolov na plenarnom sastanku Državne dume, preneo je Interfaks.

On je dodao da se u srušenom avionu Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije "bilo 65 bivših pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, ratnih zarobljenika, koji su prevoženi na razmenu".

 

 

Kartapolov je rekao da je iza srušenog aviona leteo još jedan Iljušin-76, koji je prevozio još oko 80 ratnih zarobljenika, ali da je on uspeo da se vrati.

Rusko Ministarstvo odbrane prijavilo je ranije danas pad aviona.

Kako je saopštilo Ministarstvo, u avionu se nalazilo 65 zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koji su prevoženi u Belgorodsku oblast radi razmene, šest članova posade i tri osobe u pratnji.

Ukrajina se još nije oglasila ovim povodom tako da svet i dalje čeka odgovor na pitanje da li su njeni vojnici oborili ruski avion ili je to možda sama Rusija greškom učinila. Ili je pak ceo incident delo treće strane.