"IZGLEDA DA SAM PRVI PUT UBIO"! Žena pokušala da spreči dečaka (12) da joj ukrade automobil, on je njime pregazio! IZREČENA MU PRESUDA!


IZVOR: Republika - 29.11.2023 | 21:34


Dečak je prilikom izricanja presude bio obučen u crno odelo sa belom košuljom i crnom kravatom. Tokom prethodnih ročišta, primećeno je da je delovao nezainteresovano i neozbiljno, što je izazvalo negativne reakcije prisutnih.

Foto: Tanjug/AP
"IZGLEDA DA SAM PRVI PUT UBIO"! Žena pokušala da spreči dečaka (12) da joj ukrade automobil, on je njime pregazio! IZREČENA MU PRESUDA!

Tinejdžer (13), čije ime nije objavljeno, osuđen je danas na krunskom sudu u Šefildu na dve godine zatvora zbog opasne vožnje koja je rezultirala smrću 60-godišnje Marsije Grant.

Dečak je pokušao da ukrade automobil Marsije Grant, a kad je ona pokušala da ga u tome spreči tako što je stala iza automobila, on je krenuo unazad i pregazio nesrećnu ženu.

Nastradala je na licu mesta- Dečak je izrazio kajanje i priznao krivicu za opasnu vožnju, što je rezultiralo i manjom kaznom..


Tokom suđenja, prikazan je snimak nadzornih kamera koji je pokazao celokupan incident, a sud je saslušao i izjave svedoka - policajaca i bolničara koji su pokušali da nesrećnoj ženi pruže pomoć.Svedoci su rekli i da je dečak, koji je tada imao 12 godina, posle tragedije koju je izazvao rekao: "Izgleda da sam prvi put ubio" posle čega je i uhapšen.

Dečaku je u oktobru trebalo da počne suđenje za ubistvo Marsije Grant, ali se izjasnio krivim po manjoj optužbi i to su tužioci prihvatili.

Tužilac je istakao da su besmislene i opasne radnje optuženog dovele do "katastrofalnih povreda" koje su rezultirale smrću gospođe Grant.


Dečak je prilikom izricanja presude bio obučen u crno odelo sa belom košuljom i crnom kravatom. Tokom prethodnih ročišta, primećeno je da je delovao nezainteresovano i neozbiljno, što je izazvalo negativne reakcije prisutnih. Naime, na prethodnim ročištima, na kojem je negirao optužbe, viđen je zavaljen u fotelju, kako drži ruke iza glave i gleda uvis u novinare i policajce koji su sedeli na javnoj galeriji. U jednom trenutku je zevnuo, a jedan od policajaca u njegovoj pratnji mu je rekao da spusti noge koje je podigao na prednji deo klupe za optužene.

Bonus video