UBIO DRUGA JER GA JE ZATEKAO SA BIVŠOM DEVOJKOM: Nju je odmah nokautirao, a onda počeo da bije prijatelja na SMRT


IZVOR: Dejli Mejl - 14.11.2023 | 23:48


Muškarac osuđen za ubistvo prijatelja nakon što ga je uhvatio sa bivšom devojkom na igralištu za decu

Foto: Leicestershire Police
UBIO DRUGA JER GA JE ZATEKAO SA BIVŠOM DEVOJKOM: Nju je odmah nokautirao, a onda počeo da bije prijatelja na SMRT


Kajl Morli (29) je osuđen na doživotni zatvor nakon što je priznao ubistvo svog prijatelja Dejvida Betisona (43). Incident se dogodio u noći između četvrtka i petka, kada je Morli sa još dvojicom prijatelja bio na piću u Haglskotu. Nakon što je krenuo kući oko 2 sata ujutru, Morli je zatekao Betisona i njegovu bivšu devojku Kejti Lamb u intimnoj situaciji na dečijem igralištu.

Morli je prvo nokautirao devojku jednim udarcem u lice, a zatim se okomio na Betisona, koji nije pružao otpor. Nastavio je da ga tuče nogama, a telesne povrede su bile toliko teške da je Betison preminuo na licu mesta. Policija je odmah reagovala, ali je bilo prekasno.

U svojoj izjavi policiji, Morli je priznao napad na Betisona, ali je negirao da je imao nameru da mu nanese ozbiljne povrede. Tvrdio je da je bio pod dejstvom alkohola i droge. Međutim, porota je jednoglasno donela odluku da je Morli kriv za ubistvo Betisona.

Tokom suđenja, kao ključni dokaz istaknuta je izjava Kejti Lamb, koja je u trenutku napada bila svedok. Ona je opisala dramatične scene na igralištu, navodeći da je Betisonu bilo prekriveno lice krvlju i da je čula zvukove koji su je podsetili na njeno iskustvo rada u domu za stare.

Morli je osuđen na doživotnu robiju, a sudija će odrediti koliko će morati da provede iza rešetaka pre nego što dobije priliku za uslovni otpust. Ovaj tragičan događaj još jednom je pokazao da je nasilje u bilo kom obliku neprihvatljivo i da može dovesti do kobnih posledica.

BONUS VIDEO