HAMAS JE OVIM ZLOČINIMA SEBE OSUDIO NA SMRT: Bivši šef Mosada za Republiku otkrio kako se Izrael priprema za RAT SA OSOVINOM ZLA


IZVOR: Republika - 02.11.2023 | 17:11


Izrael bi trebalo da izgradi regionalnu koaliciju koja će uništiti Hamas, dodaje on.

Foto: Republika.rs
HAMAS JE OVIM ZLOČINIMA SEBE OSUDIO NA SMRT: Bivši šef Mosada za Republiku otkrio kako se Izrael priprema za RAT SA OSOVINOM ZLA

Dani Jatov, bivši šef izraelske obaveštajne službe Mosad, obratio se danas srpskim novinarima u Tel Avivu. On je tom prilikom govorio i o trenutnoj situaciji na frontu.

- Vidim da IDF (Izraelske odbrambene snage) sad ulazi u Gazu. Bori se korak po korak. Nažalost platićemo visoku cenu u životima, ali to moramo da uradimo. Hamas mora biti uništen - kaže on i dodaje da "su dobra koordinacija vazdušnih i kopnenih snaga prednost koju Izrael ima".

Rat protiv Hamasa je, ističe Jatov, rat Izraela protiv osovine zla - Hamasa, Hezbolaha i sličnih.

- Iako možemo da se borimo protiv Hamasa i Hezbolaha, ne možemo sami da uništimo iransku mrežu. Moramo da budemo u savezu s nekim u slučaju da se Iran uključi u rat. Savez koji vode SAD je već eliminisao ISIS - poručuje bivši šef Mosada.

Izrael bi trebalo da izgradi regionalnu koaliciju koja će uništiti Hamas, dodaje on.

- Nakon uništenja Hamasa, moramo biti sigurni da nijedna teroristička organizacija ne upravlja teritorijom koja se graniči sa Izraelom - uveren je Jatov. 

On je izneo i svoj predlog o tome ko bi trebalo da kontroliše teritoriju Gaze nakon završetka sukoba:

- Najbolje je da to na početku budu međunarodne trupe, a zatim da je preuzmu palestinske vlasti.

Jakov poručuje da je "Hezbolah mnogo opasniji od Hamasa, a da će vođa te organizacije sutra održati govor".

- Ne znamo šta će reći, ali mi smo spremni za rat u slučaju da do njega dođe. Pobedićemo i Hezbolah - uveren je on.

BONUS VIDEO

Bivši šef Mosada je optužio Iran za "igranje uloge u masakru 7. oktobra" i poručio da će "morati da nađu način da im odgovore".

- Tuneli Gaze su veliki izazov i ne bih savetovao da naša vojska uđe u njih jer ima i drugih načina (da se Hamas uništi). Hamas nas je totalno iznenadio i počinio strašne zločine, ali time je sebe osudio na smrt - zaključio je Jatov.