OVE DEVOJKE SU OTETE OD STRANE HAMASA U IZRAELU: Veruje se da je ubijeno preko 200 mladih osoba na festivalu


IZVOR: Republika - 08.10.2023 | 15:56


Otprilike 10 devojaka je oteto od strane militanata Hamasa sa elektronskog muzičkog festivala Nature Party blizu izraelskog grada Ofakim, smeštenog na granici sa Gazom.

Foto: twitter/printscreen/@w3bsag3
OVE DEVOJKE SU OTETE OD STRANE HAMASA U IZRAELU: Veruje se da je ubijeno preko 200 mladih osoba na festivalu

Okvirno deset devojaka, uključujući i Nou i njenog dečka Avija, bilo je među stotinama mladih Izraelaca koji su uživali na muzičkom festivalu u pustinji kada su ih napali pripadnici Hamasa. Ovi napadi se dešavaju nakon što je Hamas izveo seriju napada na izraelske vojnike i civile, uključujući ubistva i otmice.

Prema izveštajima, desetine drugih Izraelaca koji su se takođe nalazili na istom mestu su oteti i odvedeni preko granice u pojas Gaze. Ova situacija je izazvala duboku zabrinutost i napetost duž granice.

 

Navodno je snimak koji je objavljen na društvenoj mreži X snimak talaca, ali još uvek nema zvanične potvrde:

 

 

Nakon ovih incidenata, izraelske vlasti su brzo reagovale, a premijer Benjamin Netanjahu je istakao da se ne radi samo o operaciji, već o pravom ratu.

Naredio je mobilizaciju rezervista i istakao da će Izrael učiniti sve što je neophodno kako bi zaštitio svoje građane i suverenitet zemlje.

Otmica na festivalu dodatno pojačava napetost i kompleksnost situacije na terenu, dok izraelske vlasti nastoje da obezbede siguran povratak otetih osoba i reše ovu ozbiljnu bezbednosnu krizu.

 

 

Porodice otetih devojaka s nestrpljenjem čekaju da im se voljeni vrate bezbedno, dok vlasti nastavljaju sa naporima da reše situaciju.