U TURSKOJ PAO METEOR?! NEBO ZASIJALO! Neidentifikovani objekat zasijao i sagoreo iznad Anadolije - GRAĐANI PANIČNO SNIMALI! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 02.09.2023 | 23:31


Prizor je bio spektakularan, pri čemu je tamno nebo najpre obasjano plavom, zatim zelenom, da bi na kraju svetlost prešla u crvenu boju.

Foto: X/Printscreen
U TURSKOJ PAO METEOR?! NEBO ZASIJALO! Neidentifikovani objekat zasijao i sagoreo iznad Anadolije - GRAĐANI PANIČNO SNIMALI! (VIDEO)

Večeras je na nebu iznad mnogih gradova istočne i jugoistočne Anadolije zabeležena neobična svetlosna pojava koja je opisana kao "pad meteora". Ovaj neobični trenutak zabeležen je oko 20:40 časova.

 

 

Prizor je bio spektakularan, pri čemu je tamno nebo najpre obasjano plavom, zatim zelenom, da bi na kraju svetlost prešla u crvenu boju. Ova neobična svetlost bila je vidljiva iz gradova kao što su Hatay, Elazig, Malatya, Erzurum, Gaziantep i okolni gradovi.

 

 

Mnogi građani su zabeležili trenutak sagorevanja i pada ovog objekta telefonskim i automobilskim kamerama. "Meteor" je izazvao nevericu i divljenje među posmatračima koji su imali priliku da svedoče ovom neobičnom prirodnom fenomenu.

 

 

Ovakve pojave na nebu često izazivaju znatiželju i divljenje, a naučnici često istražuju takve događaje kako bi bolje razumeli prirodu meteora i drugih svetlosnih fenomena koji se javljaju u našoj atmosferi.

BONUS VIDEO