JEZIVO! OVAKO ĆE IZGLEDATI GROBLJA VANGEROVACA: Umesto krstova stoje CRNE PIRAMIDE! Ovo nije HRIŠĆANSKI!?


IZVOR: Republika - 26.08.2023 | 09:53


Crne piramide koje podsećaju na "zmajeve zube" koje je Rusija koristila za stvaranje takozvane "Surovikinove odbrambene linije" sada se koriste za obeležavanje grobova Vagnerovih plaćenika na groblju u vlasništvu kompanije,

Foto: Printscreen youtube Reuters
JEZIVO! OVAKO ĆE IZGLEDATI GROBLJA VANGEROVACA: Umesto krstova stoje CRNE PIRAMIDE! Ovo nije HRIŠĆANSKI!?

Ovako je uređeno jedno od najpoznatijih grobalja Vagnerovih plaćenika u Stanici Bakinskaja u Krasnodarskom kraju Rusije.

 

Kako se vidi, grobovi obeleženi crnim piramidama umesto uobičajenih krstova ili spomenika, objavili su propagandni mediji Kremlja.

 

Verovatno je da će ovako izgledati i ostala groblja poninulih Vagnerovaca. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome ogorčeni muškarac protestuje, jer su krstovi na grobovima poginulih srušeni buldožerima, na groblju u selu NIkolajevka u Samarskoj oblasti.

Na snimku koji kruži na ruskom Telegram kanalu vidi se kako pristalica Vagnerovaca stoji na groblju na kojem su bili sahranjeni borci plaćenika i govori "sve je uništeno".

 

"Ovo je bogohuljenje. Ljudi su umirali za Rusiju, a vi ste im sravnili sve grobove", rekao je u muškarac sa majicom Vagner grupe.

 

Ovaj snimak je izazvao veliki publicitet, a kako navodi Ukrajinska pravda, meštani kažu da su krstovi i venci nagomilani kao smeće, a sami grobovi sravnjeni sa zemljom teškom mehanizacijom.

Lokalni mediji su međutim izvestili da će deo groblja gde su sahranjeni Vagnerovci postati ravno zemljište, popločano betonom, a na mestu svakog groba će se navodno pojaviti crna piramida. 

BONUS VIDEO: