RUSA UJELA NAJOTROVNIJA RIBA NA SVETU! Uhvatio je golim rukama pa otvorio Vikipediju - kad je pročitao šta piše NIJE MU BILO SVEJEDNO! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.08.2023 | 10:45


Nesrećni muškarac je zatekao fugu ribu u svojoj mreži i izbacio je na obalu.

Foto: Youtube/ newsvlru
RUSA UJELA NAJOTROVNIJA RIBA NA SVETU! Uhvatio je golim rukama pa otvorio Vikipediju - kad je pročitao šta piše NIJE MU BILO SVEJEDNO! (VIDEO)

Nepoučen opasnostima, neimenovani Rus doživeo je ugriz zloglasne fugu ribe nakon što je odlučio da je dira golim rukama ispred kamere. Incident se dogodio u Primorskom kraju, dalekoistočnom delu Ruske Federacije, a mnogi lokalni portali su preneli ovu neobičnu i rizičnu situaciju.

Nesrećni muškarac je zatekao fugu ribu u svojoj mreži i izbacio je na obalu. Međutim, dok je neoprezno dodirivao ribu svojom šakom, fuga ga je ugrizla za prst. Nažalost, muškarac se verovatno nije informisao o opasnostima koje fuga nosi, uključujući smrtonosni otrov tetrodotoksin.

Fugu riba je poznata po svom visokom sadržaju tetrodotoksina, posebno u organima kao što su jetra, jajnici, oči i koža. Ovaj otrov paralizuje mišiće, dok žrtva ostaje pri svesti, na kraju umirući zbog gušenja. Nažalost, ne postoji poznati protivotrov za ovu ribu, a standardni tretman uključuje podršku disajnom sistemu i krvotoku dok metabolizam postepeno obrađuje i izlučuje otrov.

Takozvane naduvane ribe, uključujući fugu, spadaju među najotrovnije ribe na svetu. U nekim kulturama, poput japanske, fugu se smatra specijalitetom, ali se za njenu pripremu smeju baviti isključivo kuvari koji su prošli strogu i višegodišnju obuku.

Nakon incidenta, lokalni novinari nisu uspeli saznati sudbinu muškarca sa snimka, ali ovaj događaj je još jedan podsjetnik na ozbiljne opasnosti koje fugu riba nosi i koliko je važno biti informisan pre nego što se pristupi takvim životinjama.

BONUS VIDEO