AUTOMATSKOM PUŠKOM USMRTIO PET OSOBA: Jezivo krvoproliće u Americi - među ranjenima i dvogodišnje dete (FOTO)


IZVOR: Republika - 04.07.2023 | 17:28


Napadač, star oko 40 godina, na sebi je imao pancir, a nosio je automatsku pušku, više pištolja i policijski skener.

Foto: Tanjug/AP
AUTOMATSKOM PUŠKOM USMRTIO PET OSOBA: Jezivo krvoproliće u Americi - među ranjenima i dvogodišnje dete (FOTO)

Pet osoba je ubijeno, a dvoje dece je ranjeno u pucnjavi u ponedeljak uveče u Filadelfiji, saopštila je lokalna policija. Osumnjičeni je zadržan u pritvoru, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Policija je prvobitno saopštila da su ubijene četiri osobe, ali je kasnije prijavila i petu žrtvu pucnjave. Svi ubijeni su muškarci starosti od 16 do 59 godina.

Kako su naveli zvaničnici, ranjena deca su uzrasta od dve i 13 godina, a njihovo stanje je stabilno. Napadač, star oko 40 godina, na sebi je imao pancir, a nosio je automatsku pušku, više pištolja i policijski skener, rekla je policijska komesarka Danijela Autlou na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug. POGLEDAJ GALERIJU

 

Kako je dodala, on je pucao nasumično. Na mestu događaja pronađena su tri pištolja, uključujući pušku i pištolj koji su pripadali osumnjičenom, rekla je ona.

Glas Amerike navodi da je u vezi sa pucnjavom privedena je još jedna osoba.

Nisu poznati drugi detalji napada koji se dogodio u noći pred praznik Dana nezavisnosti, 4. jul, u jugozapadnom delu Filadelfije.

Do pucnjave je došlo dan nakon što su dve osobe ubijene, a 28 povređeno, od kojih su polovina deca, u pucnjavi u Baltimoru, u Merilendu.

Policija je saopštila da i dalje traga za više osumnjičenih za tu pucnjavu.

BONUS VIDEO