GOTOVO JE! Kijev ostao bez cele flote! Ruska avijacija potopila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine!


IZVOR: Republika - 31.05.2023 | 11:59


Usled napada visoko preciznim oružjem na pristanište ratnih brodova u luci Odesa 29. maja, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su uništile poslednji ratni brod ukrajinske Ratne mornarice Jurij Olefirenko, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Foto: Republika
GOTOVO JE! Kijev ostao bez cele flote! Ruska avijacija potopila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine!

Ruska avijacija je visoko preciznim udarom uništila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, Oružane snage Rusije su 29. maja u luci u Odesi uništile poslednji ukrajinski ratni brod "Jurij Olefirenko“.

- Usled napada visoko preciznim oružjem na pristanište ratnih brodova u luci Odesa 29. maja, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su uništile poslednji ratni brod ukrajinske Ratne mornarice 'Jurij Olefirenko'“ - navodi se u saopštenju ruske vojske.

Prema dostupnim informacijama, desantni brod, koji se nalazio u Odesi, potopljen je kao rezultat noćnog udara ruskih trupa. Nakon pogotka, na brodu je izbio požar, usled čega se navodno detonirala municija u skladištu i "Jurij Olefirenko" je potonuo. Prema još nepotvrđenim izvorima, među posadom ima žrtava.

Ratni brod Jurij Olefirenko je klasifikovan kao korveta i bio je u službi ukrajinske mornarice. Ratni brod je izgrađen krajem 1990-ih u Rusiji, ali je kasnije prebačen u Ukrajinu nakon raspada Sovjetskog Saveza. Brod je prošao kroz nekoliko modernizacija tokom godina, uključujući i veliki remont 2016.

(Republika/Informer)

Bonus video: