OSVOJIO PET MILIONA EVRA NA IGRI NA SREĆU: Banda ga opljačkala, policija ga našla zaključanog u ormanu


IZVOR: Republika - 05.04.2023 | 14:37


"Pustite nas unutra, znamo šta da tražimo", vikali su razbojnici koji su ukrali zlatne poluge, nakit, satove, gotovinu, neke olovke, mačetu i flašu Dom Perinjona.

Foto: youtube.com/printscreen
OSVOJIO PET MILIONA EVRA NA IGRI NA SREĆU: Banda ga opljačkala, policija ga našla zaključanog u ormanu

Posle skoro godinu dana istrage, uhapšeno je četvoro bandita koji su 28. maja prošle godine u Tore Pelisu opljačkali 33-godišnjeg biznismena koji je na tiketu "ogrebi i pobedi“ osvojio pet miliona evra. To su Rumunka, Rumunka i dva Moldavca, piše torinsko izdanje dnevnika "Korijere dela sera".

Karabinjeri su uhapsili Konstantina, 48-godišnjeg vozača iz Moldavije, koji se krio u iznajmljenoj kući. Tamo su istražitelji pronašli 27 antičkih novčića, razni nakit, 5.650 evra u gotovini i 12 zlatnih poluga teških manje od pola kilograma.

Foto: www.profimedia.rs

 

Ukradenu robu je žrtva prepoznala, a naknadno istraživanje je omogućilo identifikaciju ostala tri počinioca, koji su sada u pritvoru. Reč je o 38-godišnjoj državljanki Rumunije, za koju se veruje da je mozak operacije, 30-godišnjoj Rumunki i još jednom državljaninu Moldavije, starom 34 godine, koji živi u Padovi.

Neki su pred istražiteljima odlučili da se brane ćutanjem, drugi su negirali optužbe, a neki su pričali priče koje su smatrane neverovatnim.

Ovaj 34-godišnji Italijan osvojio je pet miliona evra u avgustu 2021. godine. Na Badnje veče te godine neko je opljačkao njegov stan u Nikelinu (Torino), gde je još živeo pod kirijom, uzevši gomilu zlatnih poluga u vrednosti od 300.000 evra, piše "Giornale La Voce".

U martu 2022. preselio se u Tore Pelise sa verenicom, u vilu koju je upravo kupio. Dana 28. maja 2022. godine par, koji se vraćao sa večere oko ponoći, napala su trojica naoružanih muškaraca sa kapuljačama.

Foto: www.profimedia.rs

 

- Pustite nas unutra, znamo šta da tražimo - vikali su. 

Razbojnici su ih gurnuli na zemlju, a zatim ih zaključali u orman. Ukrali su zlatne poluge, nakit, satove, gotovinu, neke olovke, mačetu i flašu Dom Perinjona. Rumun je bio "osmatrač", dok su saučesnici opljačkali Italijanovu vilu.

Sat vremena nakon što su razbojnici otišli, vlasnik je uspeo da izađe iz ormana i pozvao je pomoć. Banda je uspela da uzme osam kilograma zlata i dragog kamenja u vrednosti od 600.000 evra, kao i 20.000 evra u gotovini.

Navodni članovi bande takođe su identifikovani zahvaljujući analizi mobilnih telefona. Ostaje da se vidi ko ih je obavestio o bogatstvu u kući Italijana.

BONUS VIDEO: