MISTERIOZNI CRNI KRUG IZNAD MOSKVE! Objašnjenje za ovaj fenomen još niko nije dao, a pojavljivao se širom sveta (VIDEO)


IZVOR: Republika - 28.03.2023 | 15:39


Mnogi ga posmatraju kao dokaz da vanzemaljci postoje.

Foto: Twitter/Printscreen
MISTERIOZNI CRNI KRUG IZNAD MOSKVE! Objašnjenje za ovaj fenomen još niko nije dao, a pojavljivao se širom sveta (VIDEO)

Snimak koji je Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine podelio na svom Tviter nalogu brzo je postao viralan, kao i pitanje koje prati ovaj video, a to je - Šta je zapravo i kako je nastao ovaj crni krug na nebu iznad Moskve?

Sudeći po tome kako krug izgleda na snimku čini se da je od dima, crn je i diže se u nebesa, a misteriju njegovog nastanka nisu uspeli da odgonetnu ni meteorolozi.

Dok neki tvrde da se radi o nekom atmosferskom fenomenu, drugi su uvereni u to da je ovo jasan dokaz da vanzemaljci postoje. Ono što je jedino sigurno, je to da se ovaj crni krug od dima ne pojavljuje prvi put.

 

 

Sličan prizor primećen je u blizini zamka Vorvik u Engleskoj 2014. godine, javlja BBC. Crni prsten je navodno lebdeo na nebu otprilike tri minuta i telefonom ga je snimila 16-godišnja devojčica.

Prema izveštajima, sličan incident u Pakistanu je takođe izazvao pometnju 2020. godine.

Uprkos zabrinutostima, u izveštaju su istaknuta mnoga uverljiva objašnjenja. Industrijski kvar na zemlji, poput eksplodiranja električnog transformatora, mogao bi da stvori ovakav efekat.

U izveštaju se takođe navodi da bi crni prsten takođe mogao biti uzrokovan upotrebom vatrometa i navodi se da vrtlozi dima zahtevaju eksploziju kroz kružnu strukturu, kao kroz fabrički dimnjak ili kantu za smeće domaće izrade, piše Kurir.

BONUS VIDEO: