JEZIVE POSLEDICE SVAKODNEVNE KONZUMACIJE ENERGETSKIH PIĆA: Ova devojka ostatak života mora da provede vezana žicama za kutiju!


IZVOR: Republika - 22.03.2023 | 17:56


Dion Perat bivša je zavisnica od energetskih pića, koja će ostatak života morati da provede sa jezivim posledicama konzumiranja ovih napitaka.

Foto: Printscreen/Facebook Dion Parratt, Pixabay
JEZIVE POSLEDICE SVAKODNEVNE KONZUMACIJE ENERGETSKIH PIĆA: Ova devojka ostatak života mora da provede vezana žicama za kutiju!

Dion Perat kao tinejdžerka pila je do pet energetskih pića dnevno i nije osećala nikakve simptome sem ustreptalosti srca, za koje je smatrala da su zanimljivi, a onda je spoznala prave posledice zavisnosti od konzumacije ovih napitaka.

Svi znaju da su energetska pića loša po zdravlje, ali i dalje ih dosta konzumiraju. I male količine su opasne, a kamoli kada to neko konzumira svakodnevno. Ona sadrže visok nivo kofeina i utiče na krvni sistem. Zbog svog sastava mogu da dovedu do ozbiljne zavisnosti. Leči se na isti način kao i sve druge bolesti zavisnosti.

Dion Perat je nakon godina svakodnevne konzumacije ovih napitaka morala da prestane, a na svojoj fejsbuk stranici podelila je sliku na kojoj nosi holter monitoring jer i dalje ima probleme sa srcem.

Foto: Printscreen/Facebook Dion Parratt

Dion žicama privezana za kutiju

Želela je da osvesti mlade da ne završe kao ona i apelovala je na roditelje da zabrane deci da uzmu ikada taj otrov, budući da ona sada mora da nosi kutiju sa sobom i bude umotana u žice. 

Dok je pila ta pića prestala je i da jede da bi smršala tako da joj se sada gadi hrana pa ima dodatne zdravstvene probleme, piše Espreso.

Na jedan komentar Dion je ovo odgovorila:

- Nisam imala nikakve smetnje, osim ubrzanog rada srca, u čemu sam i uživala, jer sam se osećala kao na oblacima. Tek kada sam drugi put izgubila bebu, doktori su uočili nepravilnosti u radu mog kardiovaskularnog sistema. Tako da je najbolje da razmislite da li želite da umrete mladi. 

BONUS VIDEO: