"SAM JE PAO"! Oglasila se Rusija povodom navodnog obaranja američkog drona iznad Crnog mora! Bajden besan, pozvao Antonova u Belu kuću!


IZVOR: Republika - 14.03.2023 | 19:59


Naši lovci nisu koristili naoružanje, tvrde Rusi.

Foto: pixabay.com, wikipedia
"SAM JE PAO"! Oglasila se Rusija povodom navodnog obaranja američkog drona iznad Crnog mora! Bajden besan, pozvao Antonova u Belu kuću!

Ministarstvo odbrane Rusije oglasilo se povodom incidenta iznad Crnog mora i tom prilikom iznelo je tvrdnje da je američki dron "sam pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja".

- Ujutro 14. marta, u regionu poluostrva Krim, primećeno je da se američka bespilotna letelica približava državnoj granici Ruske Federacije - naveli su u ruskom vojnom resoru.

Kako se ističe, američki dron je leteo sa isključenim transponderom i narušio granicu regiona. Ruski lovci su bili podignuti.

- Usled oštrog manevrisanja američki dron je izgubio kontrolu i visinu, i sudario se sa vodenom površinom - istakli su u Ministarstvu odbrane. Ruski lovci nisu koristili naoružanje.

SAD su, inače, pozvale ruskog ambasadora Anatolija Antonova u Stejt department povodom incidenta sa dronom u Crnom moru, saopštila je Bela kuća.

Komandant združenih snaga NATO-a u Evropi Kristofer Kavoli obavestio je saveznike alijanse o vazdušnom incidentu sa ruskim Su-27 i američkim dronom MK-9 iznad Crnog mora, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor u NATO-u.

Evropska komanda SAD tvrdi da se ruski avion Su-27 navodno sudario sa američkom dronom MK-9, nakon čega se bespilotna letelica srušila u međunarodne vode u području Crnog mora.

Bonus video: