KIJEV PLANIRAO LIKVIDACIJU RUSKOG MILIJARDERA: Plan osujećen u poslednjem trenutku, poznati detalji!


IZVOR: Republika - 06.03.2023 | 08:55


Služba Federalne službe bezbednosti (FSB) saopštila je da je sprečen atentat ukrajinskih specijalnih službi na predsednika saveta direktora ruske televizije „Cargrad“ i milijardera Konstantina Malofejeva.

Foto: FSB
KIJEV PLANIRAO LIKVIDACIJU RUSKOG MILIJARDERA: Plan osujećen u poslednjem trenutku, poznati detalji!

Prema podacima FSB-a, organizator operacije je osnivač i jedan od rukovodilaca organizacije „Ruski dobrovoljački korpus“, ruski državljanin Kapustin Denis, rođen 1984. godine.

 

!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/u4"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");
 
Rumble("play", {"video":"v29bmyg","div":"rumble_v29bmyg"});

 

Kako piše Sputnjik, on živi u Ukrajini, radi pod kontrolom Službe bezbednosti Ukrajine i učestvuje u borbama protiv ruskih vojnika.

Foto: Tanjug/AP

 

Pojašnjeno je da je bio plan da se teroristički napad izvede postavljanjem eksploziva na automobil Malofejeva, što je ista šema po kojoj je ubijena i ruska novinarka Darja Dugina.

FSB Rusije je u avgustu 2022. godine sprečila diverziono-teroristički napad na naftne i ganse objekte u Volgogradskoj oblasti, koje je, takođe, organizovao Kapustin.

Saradnici Kapustina i pristalice desničarskih radikalsnih organizacija „Vajt reks“, „Restrukt“, „Tor Štajner“ i „Karpatska seč“ ruski građani Kejner i Uškov su neutralisani prilikom pružanja oružanog otpora.