OTKAZAO MOTOR PUTINOVOG AVIONA: Predsednik Rusije prepričao opasnu dogodovštinu, izdao naređenje uprkos pilotovom mišljenju


IZVOR: Republika - 09.02.2023 | 19:38


Putin je rekao i da se žestoko posvađao sa ministrom saobraćaja Vitalijem Saveljevim.

Foto: Tanjug/AP
OTKAZAO MOTOR PUTINOVOG AVIONA: Predsednik Rusije prepričao opasnu dogodovštinu, izdao naređenje uprkos pilotovom mišljenju

Predsednik Rusije Vladimir Putin ispričao je na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije kako je jednom prilikom ptica "ugasila" motor njegovog predsedničkog aviona.

- Sećam se kada se desilo, bilo smo u avionu sa dva motora. Ptica je upala u motor i on se ugasio. Pitam pilota: "Šta ćemo?". On mi kaže "Snaćićemo se, izdržaće", na šta sam mu ja rekao: "Možda je bolje da se vratimo i sletimo". Na kraju smo sleteli, uvek je najvažnije da se stvari rade bezbedno - rekao je Putin, prenose Novosti.

Putin je govorio i o situaciji sa svojim predsedničkim helikopterom.

 

 

- Stvarno nam je bilo važno da stignemo gde smo krenuli. Već sam bio predsednik, a pilot je rekao: "Ja sam komandant letelice, i ja donosim odluku. Neću leteti", i okrenuo se i izašao iz helikoptera. To je izuzetno važna stvar. Ne samo vaš život, već i životi desetina ljudi su u vašim rukama - rekao je Putin.

Putin je rekao i da se žestoko posvađao sa ministrom saobraćaja Vitalijem Saveljevim, od kog je tražio da "kupuje više domaće opreme", i precizirao je da je Saveljev uspeo da spase avio-industriju.

On je dodao i da će Rusija nastaviti da podržava sopstvenu avio-industriju, i da će sa domaćim letelicama izaći na međunarodna tržišta.