ČAK 15 SATI ČEKAO HITNU POMOĆ, NA KRAJU NAĐEN MRTAV! Svi u šoku zbog smrti tinejdžera (19), porodica traži odgovore!


IZVOR: Republika - 24.12.2022 | 16:57


Članovi skrhane porodice tinejdžera, koji je pronađen mrtav nakon što ekipe Hitne pomoći nisu reagovale na poziv koji im je upućen, kažu da su "slomljeni", kao i da "zahtevaju odgovore".

Foto: YouTube/Facebook/Printscreen
ČAK 15 SATI ČEKAO HITNU POMOĆ, NA KRAJU NAĐEN MRTAV! Svi u šoku zbog smrti tinejdžera (19), porodica traži odgovore!

Bredli Holder (19) iz Engleske pronađen je mrtav u ponedeljak na imanju u mestu Stouk-on-Trent.

 

 

Naime, on je pozvao pomoć u 18.12 časova prethodne noći, ali Hitna pomoć Zapadnog Midlenda bila je prezauzeta da bi odgovorila, preneo je Stoke-on-Trent Live.

Drugi poziv 999, od nekoga u kući, upućen je u ponedeljak u 9.04 časova ujutru, a nekoliko minuta kasnije Bred je proglašen mrtvim na mestu događaja.

Smrt tinejdžera se tretira kao "neobjašnjiva", saopštila je policija Stafordšira, prenosi Mirror.

- Slomljeni smo. Bio je jedan od najfinijih mladića koje ste ikada mogli upoznati - rekao je jedan od njegovih bližnjih.

- Bio je jednostavno divan, ljubazan momak. Slomljeno nam je srce - rekli su njegovi bližnji.

Služba Hitne pomoći rekla je da se NHS "svim silama trude da rade na bržem reagovanju i spasavanju što više života“.

- U vreme prvog poziva, u nedelju u 18.12 časova, bili su veliki zastoji sa primopredajama i bilo je 78 drugih poziva iste kategorije koji su čekali na slanje ekipa u okrugu - rekao je portparol službe Hitne pomoći.

- Nažalost, to je značilo da u to vreme nismo bili u mogućnosti da pošaljemo vozilo Hitne pomoći Bredliju Holderu - dodao je on.

On je potom dodao da su se na drugi poziv odmah odazvali, s obzirom da je tretiran kao kategorija 1, ali da su nažalost na licu mesta ustanovili da je Holder preminuo.

- Još jedan poziv, u 9.04 u ponedeljak, tretirao se kao kategorija 1, a prva kola Hitne pomoći stigla su šest minuta kasnije. Ukupno su na lice mesta izašla dva vozila Hitne pomoći i jedan bolničar. Po dolasku je potvrđeno da je Holder bio mrtav na licu mesta -  navode iz Hitne.

- Služba Hitne pomoći se oslanja na to da svaki deo zdravstvenog i socijalnog sistema radi zajedno kako bi naša vozila Hitne pomoći mogla brzo da stignu do pacijenata u zajednici. Nažalost, pritisci koje vidimo u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti dovode do dugih kašnjenja primopredaje u bolnicama, jer su naše ekipe prepuštene brizi o pacijentima kojima je potrebno da budu primljeni u bolnicu, a ne samo da odgovaraju na dolazeće poziv. Rezultat toga je da naše ekipe kasne sa dolaskom do pacijenata.

- Neverovatno naporno radimo sa svim našim partnerima iz NHS-a i socijalne zaštite kako bismo umanjili i sprečili ova kašnjenja, tražeći nove načine da na bezbedan način, a velikom brzinom predamo pacijente kako bi naše ekipe mogle brže da reaguju i spasu više života - rekli su iz Hitne pomoći.

Bonus video: