DA LI JE ŠOJGU ZAISTA IMAO SRČANI UDAR? Misterija zdravstvenog stanja ruskog ministra odbrane! Viđen kako šepa i sakriva ruku! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 21.12.2022 | 10:17


Kremlj je ranije negirao navode da je ruski ministar imao srčani udar.

Foto: Printscreen Twitter/ Anton Gerashchenko
DA LI JE ŠOJGU ZAISTA IMAO SRČANI UDAR? Misterija zdravstvenog stanja ruskog ministra odbrane! Viđen kako šepa i sakriva ruku! (VIDEO)

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu viđen je kako šepa kroz dvoranu u prestonici Belorusije, nekoliko meseci nakon što je Kremlj negirao da je doživeo srčani udar.

Šojgu dok je otežano hodao u Palati nezavisnosti u Minsku sve vreme držao desnu ruku u džepu. Nije odmah dato nikakvo objašnjenje za njegovo stanje, prenosi Dejli mejl.

On se pridružio Putinu u Minsku, gde je predsednik bio u svojoj prvoj poseti posle tri godine "bliskom savezniku", beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku.

 

 

Ruskom lideru se u poseti pridružio i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Putinova poseta radi razgovora sa beloruskim predsednikom bila je usmerena na produbljivanje njegovih veza sa Belorusijom u vreme kada se ruska vojska bori u invaziji na Ukrajinu.

Kremlj je godinama pokušavao da produbi integraciju sa Belorusijom, koja se oslanja na Moskvu za jeftinu naftu i zajmove, ali Lukašenko se do sada opirao direktnom ujedinjenju sa Rusijom uprkos tome što je bio ključni saveznik u ratu.

U aprilu su počele da kruže glasine o Šojguu kada se činilo da je nestao, a neki su sugerisali da je ministar odbrane doživeo "težak srčani udar" - tvrdnja koju je kasnije demantovao Kremlj.