GRANATIRAN BELGOROD! UKRAJINA IZVRŠILA NAPAD? Ima mrtvih, pojavili se i snimci eksplozija (VIDEO)


IZVOR: Republika - 18.12.2022 | 14:05


Na društvenoj mreži Telegram su objavljeni snimci eksplozija u Beolgorodu za koje se pretpostavlja da su posledica napada Ukrajinaca.

Foto: Telegram/Printscreen
GRANATIRAN BELGOROD! UKRAJINA IZVRŠILA NAPAD? Ima mrtvih, pojavili se i snimci eksplozija (VIDEO)

Jedna osoba je poginula, a četiri osobe su ranjene u Belgorodu i Belgorodskoj oblasti tokom ukrajinskog granatiranja, saopštio je danas regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Gladkov je na Telegramu objavio da su na terenu medicinske ekipe koje odvoze povređene u bolnicu, prenela je agencija TASS.

- Naš PVO sistem je delovao iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti. Ima posledica na terenu. Medicinske ekipe prevoze ljude u bolnice - napisao je Gladkov ranije danas.

Na društvenoj  mreži Telegram su objavljeni i snimci eksplozija u Beolgorodu i Blegorodskoj oblasti.

 

 

Nedavno se dogodio i teroristički napad u Belgorodskoj oblasti kada je poginulo 11 vojnika.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo 15. oktobra je da je na poligonu Zapadnog vojnog okruga u Belgorodskoj oblasti izveden teroristički napad i da je tom prilikom 11 ljudi poginulo, a 15 ranjeno.

Dvojica vojnika dobrovoljaca otvorila su vatru na druge vojnike na ruskom vojnom strelištu blizini Ukrajine, ubivši 11 i ranivši 15 drugih, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Navodi se da se pucnjava dogodila u Belgorodskoj oblasti na jugozapadu Rusije, koja se graniči sa Ukrajinom.

Ministarstvo odbrane Moskve saopštilo je da su dvojica dobrovoljaca iz Zajednice nezavisnih država otvorili vatru na druge vojnike tokom vežbanja gađanja, pre nego što su ubijeni uzvratnom vatrom.

Ministarstvo je incident nazvalo terorističkim napadom, a ne zna se da li su napadači imali veze sa ukrajinskim trupama.

BONUS VIDEO