"NEKA SE NAPUŠI... GANDŽE"! Komšić imao neobičnan predlog za Milorada Dodika! MNOGO GA IZNERVIRALA JEDNA IZJAVA PREDSEDNIKA RS, A EVO I KOJA!


IZVOR: Republika - 26.11.2022 | 07:40


Komšića mnogo iznervirala izjava Dodika.

Foto: Tanjug
"NEKA SE NAPUŠI... GANDŽE"! Komšić imao neobičnan predlog za Milorada Dodika! MNOGO GA IZNERVIRALA JEDNA IZJAVA PREDSEDNIKA RS, A EVO I KOJA!

Član Predsedništva BiH Željko Komšić sinoć je u Banjaluci prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH.

- Ne mogu shvatiti logiku ljudi koji odbijaju slaviti Dan državnosti BIH. Ne ide mi u glavu. Izuzev ako nije logika da sve što ima obeležje BiH se odbaci, a živiš u BiH. Dakle, nema logike da Banja Luka i Republika Srpska ne obeležavaju 25. novembar - kazao je Komšić. Rekao je da je to praznik obnovljene državnosti BiH.

- To je simbol borbe s ovih prostora, pripadnika svih naroda, protiv fašizma. Simbol vizije Narodno-oslobodilačkog pokreta, kada je reč o budućnosti, na onakvom vremenu i mestu. Imati viziju za sistem i državu u tom vremenu je nešto veličanstveno - rekao je i dodao kako je veličanstveno da se BiH tada definisala kao zajednička država svih naroda, ni levo ni desno.

- To je jedan od najvećih dometa Narodno-oslobodilačkog pokreta i, pošteno govoreći, Tita i saradnika - a zatim je prokomentarisao izjavu Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske da je "Željko Komšić izabrao Banjuluku za prvu "službenu posetu inostranstvu".

- Pa vidite, ja da sam nepristojan čovek, ja bih rekao da gospodin Dodik, da mu predlažem da se malo napuši... gandže. Ona smiruje živce, pošto je očito previše napet.

Bonus video: