DA LI RUSI GUBE RAT? Otkriveno koliko su izgubili od početka sukoba na teritoriji Ukrajine


IZVOR: Republika - 07.11.2022 | 13:30


Ukrajina je u svojoj akciji kontra ofanzive navodno uspela da povrati 37 odsto teritorije koju je Rusija "okupirala" 2014. godine.

Foto: Tanjug/AP
DA LI RUSI GUBE RAT? Otkriveno koliko su izgubili od početka sukoba na teritoriji Ukrajine

Vojni i političari tvrde da je Ukrajina uspela navodno da povrati 37 odsto teritorije koju je Rusija "okupirala" od 2014. godine, prenosi "RBK Ukrajina".

Prema rečima analitičara, više od 124.000 kvadratnih kilometara ukrajinske teritorije je pod ruskom okupacijom. Od nedelje 6. novembra, Oružane snage Ukrajine uspele su navodno da oslobode 75.000 kvadratnih kilometara.

Guverner Luganska Sergej Gajdaj tvrdi da su ukrajinske trupe navodno uspele da oslobode devet naselja u Luganskoj oblasti. Otkrio je šta je oslobođeno, prenosi Mondo.

-Oružane snage Ukrajine su već oslobodile 37 odsto teritorije Ukrajine koja je bila pod ruskom okupacijom, odnosno 50 odsto onoga što je Ruska Federacija okupirala nakon 24. februara 2022. godine, navodi se u izveštaju.

Da podsetimo, Herson je izgubio struju prvi put otkako je počeo rat u Ukrajini 24. februara 2022. godine, pošto je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko poručio stanovnicima da razmotre napuštanje glavnog grada u slučaju potpunog nestanka struje.

 

 

U saopštenju za "Telegram", administracija Hersona pod ruskom kontrolom je saopštila da je nestalo snabdevanje strujom i vodom nakon što su u “terorističkom napadu“ oštećena tri dalekovoda na autoputu Berislav-Kahovka u okupiranom delu regiona.