PUTIN ZAGRMEO ZBOG NAPADA NA KRIMSKI MOST: Iza svega stoje ukrajinske službe bezbednosti!


IZVOR: Republika - 12.10.2022 | 12:13


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ukrajinske specijalne službe stoje iza napada koji je oštetio Krimski most prošle subote.

Foto: Tanjug/AP
PUTIN ZAGRMEO ZBOG NAPADA NA KRIMSKI MOST: Iza svega stoje ukrajinske službe bezbednosti!

Putin je, govoreći u Moskvi na forumu "Ruske energetske nedelje", optužio ukrajinski režim da organizuje masakr civila, politička ubistva i etnička čišćenja, prenela je agencija TASS.

- Kijevski režim već dugo koristi terorističke metode: organizovanje političkih ubistava, etničkih čišćenja i masakra civila. Oni to sami objavljuju na internetu, onda shvate svoju grešku i obrišu je - rekao je Putin.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je ranije danas da je teroristički napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine i njen načelnik Kiril Budanov, a tokom dosadašnje istrage je uhapšeno osam osoba, preneo je Interfaks.

Kako je naveo FSB u saopštenju, služba je privela petoricu državljana Rusije i tri državljana Ukrajine i Jermenije u okviru istrage terorističkog napada na Krimski most, a ukrajinska vojna obaveštajna služba je proglašena za organizatora terorističkog napada.

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, "uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom", navodi Interfaks.