KADIROV OŠTRO PORUČIO RUSIMA: Muškarci, obucite suknje!


IZVOR: Republika - 07.10.2022 | 16:08


Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov osudio je deo muškog stanovništva koji od, proglašenja mobilizacije, masovno napušta Rusiju.

Foto: Tanjug/AP
KADIROV OŠTRO PORUČIO RUSIMA: Muškarci, obucite suknje!

Šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov jedan je od najglasnijih zagovornika ruske invazije na Ukrajinu. Veliki broj čečenskih trupa nalazi se na prvim linijama fronta, a lider ove pokrajine poznat je i po svojim zapaljivim izjavama. 

Naime, on je nakon donošenja odluke o delimičnoj mobilizaciji ruske vojske oštro osudio muškarce koji su napustili tu zemlju kako bi izbegli slanje na front. Kadirov ih je nazvao ženama, i dodao da promene svoja imena u skladu sa tim. 

- Ne razumem one koji u teškim vremenima napuštaju domovinu i odlaze u inostranstvo. Takvim kukavicama savetujem da oblače suknje i promene imena u ženska, iako su i žene u našoj istoriji imale hrabrosti da se bore do kraja ravnopravno sa muškarcima - besno je prokomentarisao Kadirov. 

Podsetimo, on je takođe u svom maniru izrazio svoje mišljenje o padu Krasnog Limana, a jasno je i uperio prstom u osobu koju smatra krivcem za ovaj neuspeh ruske armije. 

Krajem septembra meseca u Rusiji je proglašena delimična mobilizacija, zbog čega je veliki broj Rusa pokušao da napusti zemlju, što je izazvalo tektonske poremećaje u cenama avionskih karata za letove iz Moskve i drugih gradova.

Osim napuštanja zemlje, mnogi muškarci su samopovređivanjem pokušali da budu izuzeti mobilizacije, a potresni video snimci ovakvog ponašanja preplavili su internet.