SILOVATELJ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU! Oteo i napastvovao bivšu ženu, OVAKO se iživljavao nad njom! (FOTO)


IZVOR: Republika - 03.10.2022 | 17:39


Uvrnuti muž osuđen je na doživotnu robiju zbog kidnapovanja i silovanja svoje bivše žene dok ju je držao kao taoca dva dana tokom užasnog zlostavljanja.

Foto: Printscreen/Instagram/Alisamethewson
SILOVATELJ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU! Oteo i napastvovao bivšu ženu, OVAKO se iživljavao nad njom! (FOTO)

Trevoru Stivenu Samersu (45) izrečena je doživotna zatvorska kazna po svih 11 tačaka podignutih protiv njega u okrugu Hilsboro na Floridi, nakon što je svog bivšeg partnera podvrgao podrugljivom unakrsnom ispitivanju na sopstvenom suđenju.

Tokom suđenja, Samers se sam zastupao i postavio niz mučnih pitanja Alisi Metjuson - koja je tada bila primorana da ispriča svoju traumu čoveku koji ju je izazvao.

Bivša supruga je rekla da ju je Samers, sa kojim ima petoro dece, uhvatio u zasedi u snu i silovao je nakon što je upao u njen dom 11. marta 2017. godine. Između ostalih optužbi, Samers je proglašen krivim po dve tačke za pokušaj ubistva prvog stepena - da je svoju bivšu suprugu davio jastukom dok je nije nokautirao i zadavio je konopcem.

U avgustu je porotnicima trebalo samo pet sati da donesu presudu. Pored pokušaja da ubije Metjuson, bio je kriv za otmicu, seksualno zlostavljanje, veliku krađu automobila i zanemarivanje dece. Muž će sada dane provoditi iza rešetaka.

Metjuson je bila fizički zlostavljana tokom dva dana kada ju je kidnapovao. Par je živeo u različitim domovima - pošto su u to vreme bili rastavljeni i u procesu razvoda. Na pitanje njenog bivšeg nasilnog muža da li ju je prisiljavao da ima seks sa njim, Metjusonova je na sudu rekla: ''Upao si u moj dom usred noći dok sam spavala, napao me i vezao! Shvatam da jesi, pretio si mi da ću imati seks sa tobom! Da!''.

Foto: Printscreen/Instagram/Alisamethewson

 

Suzdržavajući emocije, bivša supruga je dodala: „Pre seksa, gurao si me, držao si me, vezao si me, napao si me i upao si u moj dom dok sam spavala ! Silovao si me!''

Optuženi je tada upitao: ''Znači, vi to nazivate silovanjem? Ona je odgovorila: ''Jeste. To je definicija silovanja ući u nečiji dom i napasti ga i vezati ga i onda imati seks sa njim! To je definicija silovanja''.

Nakon što je ušao u kuću, Samers je poslao decu na svoje imanje i nastavio da vezuje Samers zglobove i gležnjeve pomoću šalova, pre nego što joj je stavio čarapu u usta i umotao celo telo u najlonski, tvrdi ona. Sud je čuo da je tada koristio božićne lampice da je veže za okvir kreveta. Bivši suprug je tada navodno pokušao da je ubije gušivši je jastukom sve dok nije izgubila svest.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Samers je pitao Metjuson da li su ikada koristili šalove tokom seksualne aktivnosti - pošto ona tvrdi da ju je na taj način vezao tokom silovanja i napada za koje mu se sudi. Ona je odgovorila: „Ne sećam se nijednog slučaja. Ne sećam se nijednog.''

Tokom užasnog dvodnevnog iskušenja 2017. godine, Metjusonova koja je vrištala bila je vezana i naterana da uđe u automobil, dok se njen bivši muž vozio kroz nekoliko okruga. U jednom trenutku je pokušala da pobegne dok se on zaustavio na parkingu Volgrinsa, ali ju je naterao da se vrati u vozilo i za kaznu joj polomio jedan zglob.

Zaposleni Valgreens-a je bio svedok iskušenja i pozvao hitnu u to vreme. Zatim ju je odveo na polje u okrugu Manatee na Floridi, da bi se sakrio od organa za sprovođenje zakona - ali kidnaperu je ponestalo hrane i vode. Takođe je nameravao da je odvede na iznajmljeni čamac, ali ju je umesto toga odveo u „sigurnu kuću“.

Nakon svađe u kolima, Samer je tada počeo da davi svoju bivšu ženu konopcem, ali je Metjuson uspela da ga skine, uprkos tome što su joj ruke bile vezane. U tom trenutku kidnapovana bivša supruga primetila je policijski automobil.

Kada je ugledao policijski auto, Samers je uzeo isti žilet kojim je presekao njen zglob i počeo sebi da prereže grkljan, govoreći: ''Ovo je ljubav. Polažem svoj život za tebe. Ne zaslužuješ ovo.''

Metjusonova se prisetila krvavog mučenja i rekla da je molila optuženog da prestane. Rekao je da će odseći užad sa nje, ali je uspela da izvuče ruku iz petlje dok su organi reda opkolili automobil. Ona je svedočila: ''I u ovom trenutku, policija je opkolila vozilo. Moja vrata su se otvorila. Zgrabili su me i izveli.''