VRATIO SE "PLAVI KIT", JOŠ JEZIVIJI: Ovako ubija decu u 50 koraka!


IZVOR: Republika - 19.01.2018 | 15:29


Ruske vlasti saopštile su danas da će blokirati grupe na društvenim mrežama koje pozivaju na napade nožem u školama, nakon što se pojavila vest o drugom takvom incidentu koji je dogodio ove nedelje, a mogao bi da bude povezan sa "samoubilačkom igrom" poznatom pod nazivom "Plavi kit".

Foto: youtube.com/Scare Tehater

Najjezivija igrica na svetu

Zamenik ministra komunikacija Rusije Aleksej Voljin kazao je za TASS da ove grupe na društvenim mrežama ohrabruju masovno antisocijalno ponašanje i "u suštini podstiču učenike da počine samoubistvo".

- Nema sumnje da će biti blokirane poput igre ''Plavi kit''-  rekao je Voljin.

Sergej Manjajlo, specijalni izaslanik predsednika Rusije Vladimira Putina za Sibirski federalni okrug rekao je da je tinejdžer koji je jutros izveo napad u školi u republici Burjatija u Sibiru bio član jedne zatvorene grupe na društvenim mrežama.

Manjajlo kaže da bi ovaj momak mogao da bude povezan sa napadačima u školama u drugim ruskim regionima.

Navodi se da je Putinov izaslanik incident u Burjatiji povezao sa igrom "Plavi kit" koja podstiče mlade ljude na samoubistvo i koja je prošle godine bila popularna među ruskim tinejdžerima.

 

 

U napadu u školi u selu Sosnovi Bor blizu Ulan Udea, glavnog grada Burjatije, jutros je ranjeno šestoro dece i nastavnica, a istražitelji su saopštili da je tinejdžer koji je napao đake sekirom delovao samostalno i da se nalazi u bolnici pošto je pokušao samoubistvo.