ŠOK SNIMAK FLAJT RADARA! KULJAJU LETOVI IZ MOSKVE I SANKT PETERBURGA! Rusi beže od mobilizacije! CENE AVIO KARATA dostigle astronomske cifre! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 22.09.2022 | 10:44


U Rusiji je nastala prava pomama za avionskim kartama čim je Vladimir Putin juče najavio delimičnu mobilizaciju i slanje rezervista u Ukrajinu.

Foto: Printskrin/Tviter/@Pedjijatar
ŠOK SNIMAK FLAJT RADARA! KULJAJU LETOVI IZ MOSKVE I SANKT PETERBURGA! Rusi beže od mobilizacije! CENE AVIO KARATA dostigle astronomske cifre! (VIDEO)

Na Tviteru je objavljen snimak Flajt radara, poznatog sajta koji prati avio saobraćaj širom sveta, na kome se vidi da sa tri moskovskog aerodroma i jednog u Sankt Peterburgu, avioni kreću svakog trenutka. 

 

 

Podsetimo, Putin je juče pozvao 300.000 rezervista u prvoj mobilizaciji zemlje od Drugog svetskog rata, a britanski dnevni listovi, poput Dejli mejla, komentarisali su da je potražnja za letovima u jednom pravcu iz Rusije naglo porasla.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, obe destinacije koje Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodate su istog dana, podaci su Avijasejlsa, najpopularnijeg ruskog veb-sajta za kupovinu letova.

I domaći strani mediji pišu da su cene karata dostigle astronomske cifre pa tako let do Beograda košta i do 9.000 evra u jednom pravcu... Navodno, ove cene trebalo bi uzeti sa rezervom.

Isto tako, Rusi su i automobilima krenuli da beže iz zemlje, a kakvo je noćas bilo stanje na granicama možete pročitati i videti ovde.

Bonus video: