PUTIN IMAO NAPAD NESNOSNOG KAŠLJA! Drama iza zidina Kremlja, morali da reaguju lekari: Cure detalji u britanskim medijima!


IZVOR: Republika - 21.09.2022 | 09:27


Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin imao je ozbiljne zdravstvene smetnje uoči govora koji je kasnio punih 13 sati, spekulišu britanski mediji.

Foto: Tanjug/AP
PUTIN IMAO NAPAD NESNOSNOG KAŠLJA! Drama iza zidina Kremlja, morali da reaguju lekari: Cure detalji u britanskim medijima!

Kako piše Dejli mejl, današnje obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina koje je podiglo buru i ionako podeljenom svetu zbog odluke o delimičnoj mobilizaciji, snimljeno je ranije, ali je samo snimanje nekoliko puta odlagano.

Prema navodima poznatog britanskog tabloida, Putin je snimao udarni govor nekoliko puta, pošto ga je konstantno prekidao kašalj i nesnosan bol u grudima, zbog čega je morala da reaguje i medicinska ekipa.

Pored toga, prema pisanju Dejli mejla, sve se jače čuju glasine o tome kako stvari u Kremlju ne funkcionišu tako dobro, a navodi se kako su čak tri važne ličnosti iz državnog vrha zapretile ostavkom.

Spekuliše se da je jedna od njih čak i guvernerka Ruske centralne banke, Elvira Nabiuljina. 

Foto: Tanjug/AP

 

Kao da to nije dovoljno, određeni Telegram kanali tvrde kako je Putin sve nesigurniji u donošenju važnih odluka, dok se njegovo profesionalno okruženje sve manje slaže sa njima.   

Podsetimo, kako je Republika već pisala, Putin je danas potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji, dok je ministar odbrane Sergej Šojgu pojasnio da je reč o 300.000 novih regruta.

- U pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost - rekao je Putin.

Putin je poručio da glavni ciljevi specijalne vojne operacije u Ukrajini ostaju nepromenjeni.

- Specijalna operacija je bila neophodna radi borbe protiv nacizma u Ukrajini - rekao je on.