NIJE SAMO NATALIJA VOVK! Rusi tvrde da su otkrili i drugog atentatora na Darju Duginu: Ovo je bila njegova uloga u brutalnom zločinu!


IZVOR: Republika - 29.08.2022 | 07:47


Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije saopštio je da je Bogdan Petrovič Ciganjenko, član ukrajinske diverzantske grupe, učestvovao u atentatu na Darju Duginu.

Foto: printscreen
NIJE SAMO NATALIJA VOVK! Rusi tvrde da su otkrili i drugog atentatora na Darju Duginu: Ovo je bila njegova uloga u brutalnom zločinu!

Pored Natalije Vovk, u atentatu na Darju Duginu, ćerku glavnog ideologa Kremlja Aleksandra Dugina, učestvovao je i Bogdan Petrovič Ciganjenko, član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe.

Kako je naveo Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije, Ciganjenko je napustio Rusiju dan pre nego što je izvršen atentat.

- Utvrđeno je da je ubistvo Darje Dugine u Moskvi pripremao, zajedno sa Natalijom Vovk, još jedan član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, državljanin Ukrajine Bogdan Petrovič Ciganjenko, rođen 1978. godine koji je stigao u Rusiju tranzitom preko Estonije 30. jula 2022. godine. Napustio je teritoriju Rusije dan pre nego što je Darja Dugina ubijena - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je precizirano, Ciganjenko je obezbedio Nataliji Vovk lažne registarske tablice i dokumenta na ime državljanke Kazahstana Julije Zajko.

Takođe je zajedno sa Vovk sastavio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

- Analizom snimaka sa kamera za video-nadzor dokumentovano je potvrđeno da je izvršilac zločina, državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine, lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala "Tradicija" - saopštila je pres-služba FSB Rusije.