ZBOG TVITA JOJ SE SVI SMEJU! Kineska portparolka napravila haos na mrežama: "Tajvan je definitivno deo Japana"! (FOTO)


IZVOR: Republika - 08.08.2022 | 11:39


Zbog ove objave portparolke kineskog Ministarstva spoljnih poslova se svi smeju!

Foto: Tanjug/AP, Twitter/SpokespersonCHN
ZBOG TVITA JOJ SE SVI SMEJU! Kineska portparolka napravila haos na mrežama: "Tajvan je definitivno deo Japana"! (FOTO)

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova postala je predmet podsmeha na društvenim mrežama zbog Tvita u kojem opravdava pripadnost Tajvana Kini, navodeći broj kineskih restorana na ostrvu.

- Baidu Maps, jedna od glavnih aplikacija za mape u Kini, pokazuje da u Tajpeju postoji 38 restorana koji nude kuhinju iz kineske provincije Šandong i 67 restorana koji nude specijalitete iz provincije Šansi - napisala je Hua Čunjin u nedelju na Tviteru, društvenoj mreži blokiranoj u Kini.

 

 

- Ukusni pupoljci ne lažu. Tajvan je oduvek bio deo Kine. Davno izgubljeno dete će se na kraju vratiti kući - napisala je ona. Kina smatra Tajvan, ostrvo sa oko 23 miliona stanovnika, jednom od svojih provincija koja bi u dogledno vreme trebalo da se ponovo ujedini sa ostatkom kopna. Među mnogim stranim korisnicima interneta, svađa portparolke Hu izazvala je salve smeha i duhovite komentare.

Foto: Tanjug/AP

Hua Čunjin

- U Tajpeju postoji preko 100 ramen (japanska supa sa rezancima), tako da je Tajvan definitivno deo Japana - šaljivo je prokomentarisao jedan od njih na Tviteru. "Gugl mape pokazuju da u Pekingu postoji 17 Mekdonaldsa, 18 KFC, 19 Burger Kinga i 19 Starbaksa. Ukusni pupoljci ne lažu. Kina je oduvek bila deo Amerike", pišu drugi

Hua Čunjin, poznata po svojim često oštrim i ne uvek diplomatskim izjavama, veoma je aktivna na Tviteru.