PESKOV OŠTRO PREKORIO POLESI! Poseta Tajvanu je čista provokacija!


IZVOR: Republika - 03.08.2022 | 11:15


Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Rusije Vladimira Putina, smatra da ne treba žuriti sa velikim rečima, kada su novinari postavili pitanje o mogućem sukobu oko Tajvana.

Foto: Tanjug/AP
PESKOV OŠTRO PREKORIO POLESI! Poseta Tajvanu je čista provokacija!

Putinov pres-sekretar Dmitrij Peskov, oštro je odgovorio novinarima na pitanje da li je svet na ivici konflikta svetskih razmera, posebno se osvrćući na tenzije između Amerike i Kine oko Tajvana. 

Peskov je jasno naglasio da poziva da se ne izgovaraju "jake i strašne reči" o pretnji  svetskog rata velikih razmera na pozadini posete predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu.

Upitan da proceni koliko se svet približio novoj svetskoj konfrontaciji i pretnji svetskog rata velikih razmera u pozadini Pelosijeve posete Tajvanu, Peskov je pozvao da ne žuri sa "velikim rečima“, prenosi Mondo. 

Foto: Tanjug/AP

Nensi Pelosi

- Nisam pristalica bacanja tako jakih i zastrašujućih reči. Predlažem da to ne radite - rekao je portparol Kremlja.

On ističe da je nemoguće proceniti nivo napetosti koji je izazvala ova poseta u azijsko-pacifičkom regionu. 

- Ovo je najčistija provokacija. Ovo nije linija koja ima za cilj podršku slobodi i demokratiji. Ovo je čista provokacija. Ovakve korake ovde treba nazvati pravim imenom - naglasio je on.

- Moskva je uverena da nikakvi politički ciljevi ne smeju i ne mogu biti postignuti ovakvim provokativnim koracima, kao što je pokazala Pelosijeva poseta Tajvanu - zaključio je Peskov.