CELA SRBIJA SLUŠA REČI KADIROVA: Čečenski lider se oglasio o Kosovu, OZNAČIO I GLAVNE KRIVCE ZA ESKALACIJU NASILJA!


IZVOR: Republika - 01.08.2022 | 08:28


Lider Čečenije Ramzan Kadirov prokomentarisao je aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji nakon što su tenzije dostigle maksimum posle šokantne odluke samozvanog prištinskog premijera Aljbina Kurtija da zabrani automobile sa srpskim tablicama.

Foto: Tanjug/AP
CELA SRBIJA SLUŠA REČI KADIROVA: Čečenski lider se oglasio o Kosovu, OZNAČIO I GLAVNE KRIVCE ZA ESKALACIJU NASILJA!

Prema mišljenju Kadirova, uzrok sukoba između Srbije i samoproglašene republike Kosovo je toliko besmislen i banalan da nema nikakve sumnje da je rezultat huškanja NATO.

- Shvativši da njihov planovi u Ukrajini propadaju, zapadna Alijansa je odlučila da pokrene živu ranu na Balkanu. A dvostruko je uvredljivo što se, sa jedne strane, koju huška NATO, nalaze kosovski muslimani - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov je potom dodao još žešću izjavu:

- Zapamtite, za pristalice Sotone je korisno da vernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom, tako da će na kraju oni koji će, po dolasku Spasitelja, morati stati pod njegovu zastavu i zbaciti Dedžala (Antihrist). Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz jednačine i razmišljaju o svojoj budućnosti. I tada će doći do razumevanja problema i njegovog rešenja. Postoje odlični primeri suživota u harmoniji različitih vera i nacionalnosti. Ali nema primera dobrog suživota sa NATO intervencionistima - naveo je Kadirov.