DOGODIO SE NUKLEARNI NAPAD, NE PITAJTE NI KAKO NI ZAŠTO: Njujork objavio zastrašujuće uputstvo, DA LI SMO NA KORAK OD APOKALIPSE?! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 12.07.2022 | 13:10


Grad Njujork objavio je javno saopštenje za nuklearni napad nedeljama nakon što su ruski državni mediji tvrdili da bi Putin mogao da "zbriše istočnu obalu SAD".

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com
DOGODIO SE NUKLEARNI NAPAD, NE PITAJTE NI KAKO NI ZAŠTO: Njujork objavio zastrašujuće uputstvo, DA LI SMO NA KORAK OD APOKALIPSE?! (VIDEO)

U video klipu, koji je juče objavljen, gradski sektor za vanredne situacije daje uputstvo građanima šta treba da rade u slučaju da dođe do nuklearnog napada.

- Dakle, dogodio se nuklearni napad. Ne pitajte me ni kako ni zašto. Samo znamo da se dogodio. Dakle šta radimo? - govori gradska portparolka u snimku.

Ona ističe da su male verovatnoće da će se ovako nešto dogoditi u ili blizu Njujorka, ali navodi da je veoma važno da građani Njujorka znaju kako da se sačuvaju.

Portparolka ih poziva da slede "ova prosta uputstva": "uđite unutra, ostanite unutra i sledite dalja uputstva".

Ističe i da ostanak u vozilu nije opcija.

- Ne izlazite napolje dok vam zvaničnici ne potvrde da je sve bezbedno - navodi.

- Ukoliko ste bili napolju nakon napada, odmah se očistite. Skinite i u vreću zapakujte svu odeću koju se imali na sebi, kako biste sklonili radioaktivnu prašinu sa svog tela - navodi se u uputstvu.

Građanima se savetuje i da se sakriju u podrumu, ukoliko ga imaju.

Podsetimo, u maju 2022, ruski državni mediji objavili su da bi "Putin mogao da zbriše celu istočnu i zapadnu obalu" sa samo četiri rakete.