TAČKA RAZDORA U KIJEVU - ZELENSKI BESAN NA GENERALE: Odluka doneta mimo njegovog znanja, SVE DOSPELO U ZAPADNE MEDIJE!


IZVOR: Republika - 06.07.2022 | 11:10


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pobesneo je na generale jer su jednu od krucijalnih odluka za nastavak rata protiv Rusije doneli mimo njegovog znanje, piše Njuzvik.

Foto: Tanjug/AP
TAČKA RAZDORA U KIJEVU - ZELENSKI BESAN NA GENERALE: Odluka doneta mimo njegovog znanja, SVE DOSPELO U ZAPADNE MEDIJE!

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u utorak je doneo odluku o ograničenju kretanja vojnog osoblja, a takva odluka doneta je bez konsultacija sa predsednikom Volodimirom Zelenskim

Kako je objasnio Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, u objavi na Fejsbuku koju je prenela ukrajinska novinska agencija Ukrinform, nova ograničena odnose se na regrute, rezerviste i druge koji podležu vojnoj službi. 

- Dragi građani - vojni obveznici i vojni obveznici! Podsećam vas da je rat u toku. Potrebni ste vašoj zemlji - rekao je zalužni i precizirao da svi koji se još nisu registrovali ili obnovili vojnu registraciju treba da to urade.

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

- Oni od vas koji planiraju da napuste svoje okruge i regione moraju dobiti dozvolu od teritorijalnog centra za regrutaciju i socijalnu podršku - naveo je on.

Međutim, ova odluka naišla je na kritike javnosti, zbog čega je morao da se oglasi i sam ukrajinski predsednik.

On je u obraćanju naciji otvoreno poručio da takvu odluku nije trebalo doneti bez njegovog doprinosa.

- Vidim da postoje različite ocene o takvoj odluci. Postoji nerazumevanje, pa i ogorčenje u društvu - naveo je on u prevedenim video-primama i dodao da je naložio vojnim vrhovima da mu na sastanku daju više detalja o odluci u sredu.