TRAMP: Pobedio bih Opru, ali...


IZVOR: Tanjug - 09.01.2018 | 18:54


Predsednik SAD Donalda Tramp smatra da bi pobedio poznatu voditeljku Opru Vinfri na predsedničkim izborima, ali je dodao da ne veruje da bi ona učestvovala u toj trci.

Foto: Tanjug/AP

Samouveren: Donald Tramp

Tramp je danas u Beloj kući, tokom razgovora sa članovima Kongresa o imigraciji, rekao da Opru dobro poznaje i da ne veruje da bi se kandidovala.

Dodao je da se pojavio u jednom od njenih poslednjih šou-programa i da je zna "vrlo dobro", prenosi AP.

Si-En-En je juče objavio, pozivajući se na njena dva "bliska prijatelja", da Opra Vinfri "aktivno razmišlja" da se kandiduje na predsedničkim izborima u SAD 2020. godine. 

Si-En-En je razgovarao s prijateljima voditeljke, koji su tražili da ostanu anonimni kako bi mogli da "otvoreno govore", nakon što je prethodne večeri održala, kako se navodi, "izuzetan govor" na dodeli Zlatnog globusa, a koji je izazvao spekulacije o njenoj kandidaturi za predsednika. 


Prema njihovim rečima, Opru Vinfri pojedini prijatelji privatno nagovaraju uđe u trku za predsednika, a jedan od izvora Si-En-Ena rekao je da ti razgovori traju već nekoliko meseci, ali je dodao da Vinfri još nije odlučila da li će to i učiniti. 

Foto: Tanjug/AP

Hoće na crtu Trampu?! Opra Vinfri

Voditeljka je održala govor na dodeli Zlatnog globusa, posle čega su se pojavile spekulacije da bi ona trebalo da se kandiduje za predsednika. 

U međuvremenu, društvene mreže je preplavio snimak Trampovog gostovanja u emisiji Si-En-Ena 1999. godine, kada je na pitanje voditelja Larija Kinga ko bi za njega bio potpredsednik SAD "iz snova", Tramp odmah pomislio na - Opru Vinfri. 

- Opra bi uvek bila moj prvi izbor... To je zaista sjajna žena, neko poseban... Ako bi se ikada našla na tom položaju, bila bi fantastična. Popularna je, briljantna, divna žena - odgovorio je tada Tramp, koji se u to vreme uspešno bavio nekretninama.

Takođe, napravio je tada poređenje između Vinfri i samog sebe, rekavši da bi "ona bila slična njemu, jer imaju mnogo toga zajedničkog".